Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Yerel İzleme Atölyesi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Yerel İzleme Atölyesi

Türkiye’de Katılımcı Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi Projesi kapsamında 4-6 Eylül 2018 tarihleri arasında İzmir’de, Yerel İzleme Atölyesi gerçekleştirildi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi Projesi kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediyeler ve kamu kurumlarının yetkililerine yönelik eğitimlerin tamamlanmasının ardından yerel izleme eylem planları için çalışmalar başladı. İzmir Yerel İzleme Eylem Planı’nın oluşturulması için 4 Eylül 2018 tarihinde başlayan üç günlük atölye bugün tamamlandı.

Gerçekleştirilen atölyeye, İzmir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Barosu, Kadın Adayları Destekleme Derneği, İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisi Birliği, Eşit Yaşam Derneği, Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Eşit Yaşam Derneği, Çiğli Kadın Emeğini Değerlendirme ve Dayanışma Derneği, İzmir Kadın Dayanışma Derneği Eşit Şerit Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu, Foça Barış Kadınları, Yaya Derneği, Buca Engelliler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Kalkınma Göç ve Sosyal Politikalar Derneği, Mülteci-Der, TMMOB yetkilileri katılarak katkı sağladı. Atölye çalışmasının ilk gününde yerel izleme eylem planlarının işlevi ve kapsamı hakkında bilgi verildi. Takip eden günlerde yerel izleme eylem planlarının oluşturulması için grup çalışmaları yapıldı ve İzmir ili için izleme planı ortaya çıkarıldı. 

Yerel izleme planı, hak temelli izlemeye yönelik teknik ve hukuki bilginin yanı sıra illerin mevcut durumu hakkında da bilgi içeriyor. İstihdam, eğitim, sağlık, siyasi katılım, kadına yönelik şiddet, insan/kadın ticareti, kentsel haklar ve hizmetler, spor, medya ve din hizmetleri alanlarında hazırlanan izleme planının İzmir Yerel Eşitlik İzleme Platformu tarafından yıllık raporlamayla takip edilmesi öngörülüyor.

Türkiye’de Katılımcı Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi Projesi, cinsiyet eşitliği için çalışan sivil örgütlerin izleme kapasitelerini ve farkındalıklarını artırmak, hak temelli izleme yapan örgütlerin cinsiyet eşitliği bakış açısını izleme çalışmalarına katmalarını sağlamak ve cinsiyet eşitliği politikalarını uygulamak ve uygulamayı izlemekle görevli kamu kurumlarının faaliyetlerine destek olmak amacıyla tasarlandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.