Toplumsal Empati Semineri

Toplumsal Empati Semineri

Seminere konuşmacı olarak, Mülteci Hayatlar Öykü-Fotoğraf Projesini yürüten Gaziemir Belediye Basın Danışmanı ve Fiore Ajans Direktörü Hasan Dalgıç katılıyor.

 

Bu yüzyılın en kirli savaşının Türkiye’ye savurduğu 3 milyon mültecinin hayatları; Manisa Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen Toplumsal Empati isimli seminerle gündeme geliyor. Seminere konuşmacı olarak, Mülteci Hayatlar Öykü-Fotoğraf Projesini yürüten Gaziemir Belediye Basın Danışmanı ve Fiore Ajans Direktörü Hasan katılıyor.

Milli tenisçinin kaçış öyküsü…

Mülteci Hayatlar Projesi’nin ilk sergisinde, Osmanlı döneminde Şam’a vali gönderilen Abdullah Şükri’nin soyundan gelen, 30 yaşındaki Suriyeli milli tenisçi Cevad Şükri ile İzmir’de kurduğu işletmeyle 42 kişiye istihdam sağlayan Hussam Fansa’nın öyküleri yer alıyor. Serginin omurgasını oluşturan ve ülkesinde ‘kortların altın çocuğu’ olarak tanınan Şükri’nin, ‘ikinci vatanım’ dediği Türkiye’deki antrenörlük hayatından karelerin yer aldığı sergide ayrıca; 4 çocuğuna bakmak için hurdadan bulduğu dikiş makinesiyle mücadele veren Hadice Meskani ve 5 çocuk 1 torun sahibi 39 yaşındaki Henedi Zeyno’nun öyküleri de bulunuyor.

Saat : 13.30

Tarih : 15 Aralık 2016 Perşembe

Yer : Sosyal Bilimler Lisesi Seminer Salonu – Muradiye/MANİSA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.