Toprak: İzmir için Türkiye için çalışacağız

Toprak: İzmir için Türkiye için çalışacağız

Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği’nin genel kurulunda Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak yeniden başkanlığa seçildi. Toprak, Türkiye’nin tanıtımı için yeni bir yol haritasıyla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Tüm yeni yönetim organlarının belirlendiği Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği'nin tek liste ile seçime gidilen genel kurul toplantıda oy birliğiyle başkan tekrar Zeliha Toprak, Portekiz İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Fahri Yiğitbaşı da başkan yardımcılığına seçildi. Genel kurul, derneğin faaliyetleri içerisinde yer alan Dışişleri Bakanlığı, Yerel Makamlar ve Dünya Konsoloslar Birliği ile yapılan temasların yer aldığı geçmiş yönetimin faaliyetlerinin ibra edilmesiyle başladı.

Derneğin, Türkiye'de görev yapan yabancı ülke fahri konsoloslarının tümünü kapsayan bir mesleki ve dayanışma örgütü olduğu vurgulanarak, geçtiğimiz dönemde pandemi nedeniyle zayıf kalan faaliyetlerin arttırılması, çeşitli şehirlerde toplantılar yapılması gerektiği dile getirildi.

“İzmir için Türkiye için çalışacağız”

Toprak, fahri konsolosluk müessesesinin devletler arası ilişkiler bakımından çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Bir başka önemli konu ise bu müessesesinin itibarının korunmasıdır” dedi. Gerek atanmış fahri konsoloslar gerekse kabul eden Türkiye Cumhuriyeti görevlilerinin bu önemli faaliyetleri dikkat ve özenle sürdürmeleri gerektiğini belirten Toprak "Yeni dönemde mevcut ilişkileri daha da geliştirecek, ülkeler arası dostlukları pekiştirmek, yeni dostluklar kurmak ve ekonomik, kültürel, politik ilişkileri canlı tutmak için çaba göstereceğiz. Konsoloslar Birliği olarak İzmir için, Türkiye için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

projects-5505-1636913479482-foto2.jpeg

Zeliha Toprak başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Başkan Yardımcısı Portekiz İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Fahri Yiğitbaşı, Genel Sekreter Şili İzmir Fahri Konsolosu Martin Sanford, Muhasip Üye Litvanya İzmir Fahri Konsolosu Mustafa Ahmet Özsoy ve üyeler Jamaika İstanbul Fahri Konsolosu Aykut Eken, İzlanda Ankara Fahri Konsolosu Yavuz Selim Sarıibrahimoğlu, Litvanya Mersin Fahri Konsolosu Armağan Öner, Estonta Trabzon Fahri Konsolosu Zeyyat Kafkas, Malta İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Çalık, ABD İzmir Fahri Konsolosu Güliz Balsarı, Fas İzmir Fahri Konsolosu Fatih Çakmakoğlu, Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, Danimarka İzmir Fahri Konsolosu Can Kubalı, Brezilya İzmir Fahri Konsolosu Ali Tamer Bozoklar, Fildişi Sahili İzmir Fahri Konsolosu Ethem Altan Ünsal.

Denetleme Kurulu ise Hollanda İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş, Hollanda Gaziantep Fahri Konsolosu Bora Tezel, Pakistan Bursa Fahri Konsolosu Murat Tarman, Kolombiya İzmir Fahri Konsolosu Eliya Alharal, Gaziantep İtalya Fahri Konsolosu Mehpare Kileci’den oluştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.