Toprak Kardeşler İkinci Albümünü Çıkardı

Toprak Kardeşler İkinci Albümünü Çıkardı

12 parçadan oluşan albümle büyük beğeni toplayan Toprak Kardeşler, yoğun ilgiyle karşılaştı.

Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında büyük bir başarı elde ederek finale kadar yükselen, finalde 2. olan ve ilçelerini ülke çapında tanıtan Torbalılı genç rap yıldızları Erdal-Burak Toprak, çıkardıkları “Sırılsıklam” adlı single ile ülke çapında adından söz ettirerek birçok TV kanalında ve programında yer aldı. Bu single ile Toprak Kardeşler TV8 de yayınlanan “3 Adam” adlı programda konuk sanatçı olmuşlardı. Ayrıca Yetenek Sizsiniz Türkiye’ye konuk sanatçı, Dream TV, TRT Kent Radyo, İnternet ortamında Türkiye’de birincilik ödülü alan Türkçe Rap Dinleme Platformu, HiphoplifePro ve Hiphoplife.com.tr gibi Türkiye’nin en büyük rap müzik dinleme platformlarında da tanıtılan singleden sonra Toprak Kardeşler yeni bir albüm çıkardı. Geçtiğimiz gün büyük bir heyecan ile çalışmalarını bitirip “Siz Bağırın” adlı 2. albümlerinin tanıtımını, internette internet kanalında yapan Toprak Kardeşler büyük ilgiyle karşılaştı. Albümün itunes ve diğer tüm dijital ortamlardan yayınlanma tarihini ise 10 Haziran’da yer alacağı öğrenilirken, Torbalı’da bir konserin gerçekleşeceği öğrenildi. Yeni albümlerini tamamlayan Toprak Kardeşler'le albüm hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.

ön kapak-horz

Albüm ne kadar zamanda hazırlandı, kaç parçadan oluşuyor ve genel anlamda içeriği nedir?

Albüm 12 parçadan oluşuyor ve yaklaşık 7 aydır planlanan bir projemizdi. Özellikle melodik rap müzik yaptığımız için açıkçası zor ve sabır isteyen bir süreç oldu. Yaptığımız birçok besteyi köşeye kaldırdık, içimize sinen özellikle içimizde enerji oluşturan parçaları seçtik. Çünkü yaz ayına ancak böyle bir albüm damgasını vururdu. Genel anlamda bir konu söyleyemeyiz fakat parça adlarından da belli olduğu gibi kumpas gibi dostluğu anlatan ve siz bağırın gibi seyirciye enerji veren müzikleri ve konuları tercih ettik. Biz rap müziği sahnelerde seyirciyi, sahneyi enerjik kılarak eğlendirmeyi ve eğlenmeyi seviyoruz.

İnternet ortamında talep ve geri dönüşü nasıl oldu?

Beklediğimizin üstünde oldu, tabi ki bu harika bir duygu. İnsanların sizi dinlemek istemesi, el emeğinizle hazırladığınız bir ürünü sizden talep etmesi ve emeklerinizin karşılığının boşa çıkmaması mutlu edici bir durum. Koleksiyoncu arkadaşlar özellikle her durumumuzu takip edip yapılan her çalışmaya özen gösteriyorlar. Resmi fan sayfalarımızdan beğenileri ve cd talepleri oldukça yüksek sanırız albüm lansman konserine kadar tüm CD’lerimiz tükenecek. Kısacası dönüş gerçekten güzel.

İmza günü organizasyonlarınız kesinleşti mi?

İmza günleri için yoğun bir talep alıyoruz. 17 Haziran Cuma günü T.T.O. 80. Yıl İlköğretim Okulu’nda ilk imza günümüz gerçekleşecek. İzmir başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Mersin, Ordu, Kastamonu gibi şehirlerimizde imza günleri için talep aldık ve birçoğu kesin tarihle sonuçlandı. Yakın tarihte resmi sayfalarımızdan paylaşacağız.

Toprak Kardeşler olarak dinleyicilerinizden ve sponsorlarınızdan beklentileriniz neler?

Dinleyicilerimizden özellikle konserlerde gösterdikleri yoğun ilgiyi Youtube videolarımızda, fan sayfalarında ve albümlerde daha fazla göstermelerini isteriz. Bizi daha da alevlendirecek, üretkenliğimizi arttıracaktır. Bunun dışında hepsine tek tek teşekkür ederiz. Her zaman bizlere karşı sevecen ve cana yakın oldular. Bizler de bunu karşılıksız bırakmadık. Sponsorlarımızdan ise klip ve albüm basımları maliyeti yüksek çalışmalar olduğu için ellerinden geldiklerince maddi manevi desteklerini esirgememelerini istiyoruz. Zaten gerekeni yapıyorlar ve bizleri yalnız hissettirmiyorlar. Fakat daha profesyonel çalışmalar için daha fazla bütçeler gerekiyor buda bir gerçek. Başta Torbalı Belediyesi olmak üzere Tüm sponsorlarımıza teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar sayesinde çok hızlı yol alıyoruz. İyi ki varlar işlerinde ve hayatlarında sanata ve sanatçıya destek vererek ne kadar örnek insanlar olduklarını bir kez daha kanıtlıyorlar.

Haber: Cemil Zeybeker

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.