Toprak Mahsulleri Ofisi'ne CHP'den taban fiyat uyarısı!

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne CHP'den taban fiyat uyarısı!

Geçen yıl yerli çiftçiye düşük taban fiyat verip, tonu 4700 ve üzeri fiyatla arpa ithal etmek zorunda kalan TMO’yu, bu yıl açıklanacak olan taban fiyat konusunda uyaran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Önümüzdeki yıllarda sorun katlanır" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne açıklanacak olan taban fiyat çiftçiyi mutlu etmedikçe, arpada da önümüzdeki yıllarda sorun yaşanabileceği uyarısında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçen yıl 1750 lira taban fiyat açıklanmasına rağmen TMO’nun yırt dışından 5 bin 200 liraya kadar ithal ettiği arpa için bu yıl çiftçiyi memnun edecek bir taban fiyat açıklanması gerektiğini söyledi.

ÇİFTÇİ TMO’YA ARPA SATMADI

Arpanın daha çok yem bitkisi olarak kullanılmasına rağmen sanayide de kullanıldığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçen yıl arpaya TMO tarafından 1750 lira taban fiyat verildiğini ancak arpadaki fiyat artışı nedeniyle TMO’nun yerli çiftçiden arpa alamadığını anımsattı.

YERLİ ÇİFTÇİYE 1750 LİRA YABANCIYA 5 BİN 200 LİRA…

Yerli çiftçiden arpa alamayan TMO’nun yurtdışından ton başına 4 bin 500 lira ila 5 bin 200 lira arasında değişen fiyatlarla arpa ithal ettiğini hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yani kendi çiftçimize vermediğimiz parayı, yabancı çiftçiye verdik” eleştirisinde bulundu.

fotograf-001.jpeg

TABAN FİYAT ÇİFTÇİYİ MUTLU ETMEDİKÇE EKİM ALANLARI DARALIYOR

Ülkemizde arpa fiyatlarının 5 bin liranın üzerinde satılıyor olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hububatta; arpa, buğday, yulaf, çavdar ürünlerde açıklanan taban fiyatlar çiftçiyi mutlu etmedikçe, bu ürünlerin ekim alanlarının da sürekli daraldığına dikkat çekti.

2.5 MİLYON TON ARPA İTHAL ETTİK

Türkiye’nin geçen yıl yurtdışından 2.5 milyon ton arpa ithal ettiğine de değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Arpa tarlaları kısmen de olsa verimli görünüyor. Ancak açıklanacak olan taban fiyatı çiftçiyi mutlu etmedikçe önümüzdeki yıllarda sorun daha da katlanacak” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.