Toprakla Gelen’in ilk sayısı çıktı

Toprakla Gelen’in ilk sayısı çıktı

İsmini bereketin, umudun, yaşamın, vatanın simgesi topraktan alan aylık tarım haber dergisi Toprakla Gelen, yayına başladı.

İmtiyaz Sahipliğini AKC Tanıtım'ın üstlendiği, Genel Yayın Yönetmenliği’ni gazeteci Nihat Delibaşı’nın gerçekleştirdiği Toprakla Gelen’in ilk sayısında yaşlanan tarım nüfusu ‘Nüfus Yaşlanıyor, Köyler Boşalıyor’ başlığı ile kapak konusu olarak işlendi. İlk sayının sürprizi ise ekonomi basının usta kalemi Sinan Doğan’ın kaleme aldığı ‘Ege’nin Son Tütüncüleri’ başlıklı Tütün dosyası oldu.

İlk sayıda ayrıca Özdem Ekinci, kalemi ile toprağın sıcaklığını yazısında yansıtırken, Türker Adakale ise Gezgin’in Rotası’nda farklı coğrafyalardan deneyimlerini aktardı.

Sağlıklı yaşam ve doğal ürünler konusunda yazılarıyla tanınan Enver Olgunsoy, 'Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları’na Serap Dikmen Ahmetoğlu ise ‘Tarımda Kadın Emeği’ne dikkat çekti. Özgür Kurşun, bir belgesel izleyip, hayatını değiştirmesinin hikayesini ‘Bir Kameramanın Arılarla İmtihanı’ başlığı ile Toprakla Gelen okurlarına aktardı.

Toprakla Gelen’in doğaya, topraklara borcumuzu ödemeye çağıran yazısı ise ‘Denizde Yosun, Çay’da Balık’ olurken; geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz 'Saf ve Bakir Anadolu Çocuğu’ üretici dostu yazar Prof. Dr. Güngör Uras’da unutulmadı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.