Torbalı Belediye Başkanı seçimi sürüyor

Torbalı Belediye Başkanı seçimi sürüyor

İsmail Uygur’un vefatının ardından Torbalı’nın yeni belediye başkanının belirlenmesi için İzmir Valiliği’nin çağrısıyla belediye meclis üyeleri bir araya geldi.

CHP’nin adayı Mithat Tekin olurken Cumhur İttifakı Grubu’nun adayı Özgür Erman Çağlar oldu. Oylama başladı. Yapılan ilk turda Mithat Tekin 16 oy alırken Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar 15 oyda kaldı. Yapılan ikinci turda Mithat Tekin 17 oy alırken Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar 14 oyda kaldı. CHP'nin 18 meclis üyesi bulunurken Deva Partisi'nin 1 üyesinin CHP'ye oy vereceği açıklanmıştı.

İKİ ADAY ÇIKTI

CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, Deva Partisi’nin 1 üyesinin olduğu mecliste çoğunluğu elinde bulunduran CHP’nin adayı Mithat Tekin oldu. CHP’nin adayını belirlemesinin ardından Cumhur İttifakı da aday çıkarma kararı aldı. Cumhur İttifakı’nın Özgür Erman Çağlar’ın aday olarak çıkardı. Tek üyesi bulunan DEVA Partisi'nin ise CHP'nin adayını destekleyeceği açıklandı.

İLK İKİ TURDA CHP'DEN FİRE

Oylama Torbalı Belediye Başkanvekili Özkan Yıldız'ın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda başladı. Yapılan ilk turda Mithat Tekin 16 oy alırken Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar 15 oyda kaldı. Yapılan ikinci turda Mithat Tekin 17 oy alırken Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar 14 oyda kaldı.

SANDIĞI SALLAYIN TARTIŞMASI

İlk tur oylamasının ardından AK Parti Grubu, sandığın dibinin görülmesi ve sallanmasını istedi. AK Partili aday Özgür Erman Çağlar’ın sandığın sallanması yolundaki ısrarı üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından sandık sallandı ve oylar sayılmaya başlandı.

lksajlskajslakjsa.jpg

OYLARIN FOTOĞRAFI ÇEKİLİYOR İDDİASI: MAHKEMEYE GİDERİZ!

AK Parti adayı Çağlar, oy verme esnasında CHP Grubu tarafından verilen oyların fotoğrafının çekildiği ve watsapp yoluyla kişilere atıldığı duyumu aldıklarını ve üyelerin baskı altına alındığını belirtti. Ayrıca oy verme kabinine telefonsuz girilmesi gerektiğini kaydetti. Çağlar itirazını sürdürürerek telefon ile girilmesinin devam etmesi durumunda kendilerinin de telefonla içeriye gireceklerini belirterek "Mahkemeye gideriz. Cumhur İttifakı üyeleri kabine girerek kendi oylarını çeksin" açıklamasında bulununca tansiyon yükseldi. CHP Grubu adına konuşan Yıldırım Baydemir, telefonla oy çekme iddiasını redderek böyle bir kararlarının olmadığını belirtti. Seçimin usüllere uygun biçimde devam ettiği belirtilen Baydemir, mevcut biçimde seçimin devamından yana olduklarını belirtti. 

İKİ PARTİDEN TORBALI ÇIKARMASI

CHP’nin milletvekilleri ile il yöneticilerinin tam kadro Torbalı’ya geldi. Genel Merkez’den de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da bizzat Torbalı’ya gelerek sürece dahil oldu. Cumhur İttifakı Grubu da meclis toplantı salonunda yerini aldı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkan Veysel Şahin de oylama yapılacak salona geldi.

İLK İKİ TURDA 3’TE 2 ÇOĞUNLUK, ÜÇÜNCÜ TURDA SALT ÇOĞUNLUK

Torbalı Belediye Meclis Salonu’ndan CHP ve Cumhur İttifakı Grubu üyeleri seçim için bir araya geldi. Gizli oylamanın yapıldığı seçimde ilk iki turda 3’te 2 çoğunluk aranacakken üçüncü turda salt çoğunluğa göre sonuç belirlenecek.

CHP CEPHESİNDE NELER YAŞANDI?

Diğer yandan bugün CHP’nin milletvekilleri ile il yöneticilerinin tam kadro Torbalı’ya geldi. Genel Merkez’den de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da bizzat Torbalı’ya gelerek sürece dahil oldu.  6 ayrı adayın çıktığı CHP Grubu kendi içerisinde son toplantı için bir araya geldi. Toplantının ardından aday Mithat Tekin resmen duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.