Torbalı Belediyesi işsizliğe savaş açtı

Torbalı Belediyesi işsizliğe savaş açtı

800’ü aşkın sanayi kuruluşunun bulunduğu Torbalı ilçesinde hem işsizliği hem de sanayikuruluşları ile diğer meslek dallarında yaşanan kalifiye eleman problemini çözmek amacıyla Torbalı Belediyesi çalışmalara başladı.

800’ü aşkın sanayi kuruluşunun bulunduğu Torbalı’da hem işsizliği hem de sanayi kuruluşları ile diğer meslek dallarında yaşanan kalifiye eleman sorununu ortadan kaldırmak için Torbalı Belediyesi düğmeye bastı. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile daha önce protokol imzalayan Torbalı Belediyesi, pandemiden önce çeşitli meslek dallarında verilen kursların ilk öğrencilerini mezun etmişti. Şimdi de yeni açılacak olan kurslarla hem işsizlikle savaşacak hem de kursiyerlerin meslek sahibi olmasını sağlanacak.

dsc-9696.jpg

Açılacak Kurslar

Torbalı Belediyesi, İzmir’in sanayi üssü olan Torbalı’da, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü meslek fabrikası projesini devam ettiriyor. Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ön muhasebe, kuaförlük, tekstil(Düz dikiş, makineci, overlokçu, çanta dikimi reçmeci, çocuk giysileri dikimi, ev tekstili ve çeyiz ürünleri hazırlama) ve el sanatları kursu açılacak.

Eğitimler Çaybaşı’daki belediye hizmet binasında gerçekleşecek. Ücretsiz olan başvurular başlarken, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, dileyenlerin bu kurslardan yararlanabileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.