Torbalı Belediyesi’nden köy çocuklarına tiyatro

Torbalı Belediyesi’nden köy çocuklarına tiyatro

Köy okullarını tiyatro ile buluşturan Torbalı Belediyesi, çocuklara unutamayacakları bir gün yaşatıyor. Dizi ve tiyatro oyuncusu Gülnihal Demir, ‘Arkadaşım Ben Geldim’ isimli oyun ile çocukları teknoloji bağımlılığından uzak tutmaya çalışıyor.

Göreve geldiği günden bu yana herkese eşit hizmet düsturu ile hareket eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçe merkezine uzak mahallelere ayrı önem veriyor. Merkeze uzak mahallelere kilit taşı, çocuk oyun parkı, düğün salonu gibi birçok hizmet yapan Torbalı Belediyesi sosyal ve kültürel etkinliklerde de buraları ayırmıyor. Tiyatroya gitme imkanı bulamayan köylü çocukların tiyatroyu ayağına getiren Belediye, dizi ve sinema filmlerinin vazgeçilmez oyuncularından Gülnihal Demir’i öğrenciler ile buluşturuyor. ‘Arkadaşım Ben Geldim’ isimli 2 kişilik tiyatro oyunu ile köy okullarında okuyan öğrenciler doyasıya eğleniyor. Tiyatro oyununda çocuklara teknoloji bağımlılığının zararları ve büyüğe saygı-küçüğe sevgi konuları anlatılırken unutulan çocuk oyunları da hatırlatılıyor. Proje kapsamında tiyatro ekibi köylerdeki okulları gezmeye devam edecek. 

1-(1)-003.jpg

‘TİYATROYU AYAKLARINA GÖTÜRDÜK’

Kurdukları şehir tiyatrosu ile hayatında hiç tiyatroya gitmemiş çocukları tiyatro ile buluşturduklarını hatırlatan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sosyal ve kültürel etkinliklere hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. Dizi ve tiyatro oyuncusu Gülnihal Demir ile ortak yürüttükleri projenin çocuklar tarafından çok sevildiğini ifade eden Başkan Görmez, “Şehirde yaşayan çocuklar zaman zaman tiyatroya gidebiliyor. Ancak köylerde yaşayan çocuklar imkansızlıklar yüzünden gidemiyor. Torbalı Belediyesi olarak tiyatroyu bu çocukların ayaklarına götürmek adına böyle bir projeye imza attık. Çocuklar hem eğleniyor hem de verilen mesajlar ile zararlı alışkanlıklardan uzak duruyor. Tiyatro ekibi 1 aylık süreçte köylerdeki okullarımızı gezmeye devam edecek” diye konuştu.       

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.