Torbalı Hayıtözü Deresi'nde çalışmalar tamamlandı

Torbalı Hayıtözü Deresi'nde çalışmalar tamamlandı

İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı Ayrancılar Mahallesi’nde bulunan Hayıtözü Deresi’nin yan kolunda yürüttüğü temizlik ve taş tahkimat çalışmalarını sonlandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Hayıtözü Deresi’nin Ayrancılar Mahallesi Mezarlığı yakınından geçen yan kolunda kapsamlı bir çalışma yaptı. Yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak hareketliliğinin herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması ve dere yakınındaki mezarların kaymasını engellemek için yürütülen dere temizliği ile dere sahili taş tahkimat çalışmaları kısa sürede tamamlandı. Dere yatağının yol kısmında bulunan küçük yapıdaki kutu menfezler büyütülerek suyun hidrolik akışı sağlandı.

5.jpeg

KAYMA VE TAŞKIN SORUNU ORTADAN KALDIRILDI

İZSU Genel Müdürlüğü İşletmeler 2. Bölge Dairesi Başkanı Ferit Çağlar, çalışmalara ilişkin “Torbalı Ayrancılar Mahallesi’nde bulunan Ayrancılar Mezarlığı’nın sınırından geçen Hayıtözü Deresi yan kolunda, yağan yağışlar sebebiyle kaymalar meydana geldi. Vatandaşlarımız tarafından bize iletilen talepler doğrultusunda yerinde inceleme yaparak kapsamlı bir çalışma başlattık. Dere yatağının 200 metrelik kısımda taş baskı yapılarak toprak setin güçlenmesi ve kaymaların önüne geçilmesi sağlandı. Ayrıca dere yatağının yol kısmında bulunan küçük yapıdaki kutu menfezleri büyüterek suyun hidrolik akışını da sağladık. Bu çalışmalarımız kapsamında toprak setteki güçlendirmelerimiz mezarlarımızın dere yatağına yıkılmasının önüne geçecek. Ayrıca dere yatağında herhangi bir taşkın sorunu yaşanmayacak.” diye konuştu.

4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.