Torbalı Kemalpaşa Köprülü Kavşağı Projesi'nde sevindiren haber!

Torbalı Kemalpaşa Köprülü Kavşağı Projesi'nde sevindiren haber!

2018 yılında ihalesi gerçekleştirilen, ancak ihaleyi alan müteahhitin işi tasfiye etmesinden dolayı çalışmalarına bir türlü başlanamayan Torbalı Kemalpaşa Köprülü Kavşağı Projesi yeniden ihale çıkacak.

Önceki ihalenin iptal olmasına rağmen, AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın girişimleriyle, söz konusu kesimdeki alt yapı tesislerinin deplase çalışmalarını sonlandırmayarak sürdüren KGM ekipleri, yeni ihalenin hazırlık sürecini tamamladı. Karayolları Genel Müdürlüğü, 3 Mart 2021'de projesi hazır olan köprülü kavşak için yeniden ihale çıkacağını açıkladı. 

basliksiz-1-101.jpg

293 METRE UZUNLUKTA, ÇİFT KÖPRÜ YAPILACAK

Toplamda 293 metre çift köprüden oluşan projeyle birlikte Torbalı trafiği rahat bir nefes alacak. Günde ortalama 40 bine yakın aracın geçtiği kavşaktaki çalışmalar tamamlandığında, ulaşım daha güvenlik olacak, Torbalılılara konforlu ve güvenli bir seyahat imkanı sunulacak. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ihalenin ardından hızlıca yer tesliminin yapılarak çalışmalara başlanacağını, kısa sürede de köprülü kavşağın hizmete açılacağını söyledi. 

6989f0bd-c859-4eca-acfc-47e75e7ed14d.jpg

İHALE 35 GÜN SONRA, İNŞAAT ÇALIŞMALARI JET HIZIYLA TAMAMLANACAK

Daha önce ihale iptal olmasına rağmen Karayolları'nın alt yapı deplase çalışmalarının sona erdirilmeyerek devam ettirildiğini, böylece zamandan kazanıldığını belirten Kaya, "Söz konusu kavşakta, uçan yol olarak da bilinen köprülü kavşak düzenlemesi yapılması 2017'de planlanmıştı. İhalesi 2018'de yapıldı, yer teslimi gerçekleştirildi. Ancak o dönemki ihaleyi alan müteahhit işi yapamayıp tasfiye edince işe başlanılamadı. Tasfiye olan işlerde, yeniden ihaleye çıkılması için gerçekleşmesi gereken iş ve işlemler var. Müteahhitten kaynaklanan bu sıkıntının neticesinde Torbalılı hemşehrilerimiz mağdur oldu. Trafik yoğunluğu da günden güne arttı. Tabi biz o dönem ihalenin iptali ve işin tasfiyesine rağmen alt yapı deplase çalışmalarını devam ettirdik. Bu şimdi bizim için önemli kazanım oldu. İşin yapımında süreden tasarruf etmiş olacağız. 35 gün sonra ihale gerçekleşiyor. 3 Mart'ta ihale yapılacak ve ardından ihaleyi alan firmaya hızlıca yer teslimi yapılarak, projenin inşaatı başlayacak. Her aşamada olduğu gibi, inşaat aşamasında da takipte olacağız. İnşallah kısa sürede proje tamamlanacak ve başta Torbalılı hemşehrilerimiz olmak üzere, bu yoldan geçen herkesin kullanımına açılacak. Bu önemli proje için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu'na, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

b0166f22-ab81-41bc-b0b9-1336077a1ac5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.