Torbalı şehidine büyük vefa

Torbalı şehidine büyük vefa

Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğiyle hazırlanan 81 ilde 81 Kızılay anaokulu Projesi kapsamında Torbalı’da yapılacak olan Şehit Teğmen Serdar Genç Anaokulu’nun temeli atıldı.

 

Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğiyle hazırlanan 81 ilde 81 Kızılay anaokulu Projesi kapsamında Torbalı’da yapılacak olan Şehit Teğmen Serdar Genç Anaokulu’nun temeli atıldı. Temel atma törenine; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Serdar Genç’in ailesi de törende hazır bulundu. Torbalılı olan Serdar Genç 1997 yılında Tunceli Pülümür’de şehit düşmüştü.

Torbalı Adliye Binası arkasında bulunan ve yapımı tamamlanan Gazi İlköğretim Okulu’nun bahçesinde gerçekleştirilen temel atma töreni TRT’den canlı olarak yayınlandı. Projenin fikir mimarlarından olan Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım telekonferans yöntemiyle Torbalı’daki temel atma törenine dahil oldu.

Başkan Görmez, “Şehitlerimize çok şey borçluyuz”

Temel atma töreninde konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “İlçemizde şehidimiz Serdar Genç’in adını taşıyan bir ilköğretim okulu mevcut. Bugün temeli atılan bu anaokuluna da şehidimizin adının verilmesi çok anlamlı. Şehitlerimize çok şey borçluyuz ve onların aziz hatırasını yaşatmak için ne yapsak az. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.