Torbalı'da 2,5 milyonluk dev operasyon

Torbalı'da 2,5 milyonluk dev operasyon

Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe jandarma ekipleri, Kuşçuburun Mahallesi’nde dev bir operasyon gerçekleştirdi.

Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe jandarma ekipleri kırsal Kuşçuburun Mahallesi’nde dev bir operasyona imza attı. Tarım Bakanlığı tarafından üretim izni bulunan tarihi geçmiş tarım ilaçları ve üretim izni yasaklanan tarım ilaçlarını piyasadan toplayarak; sahte ambalaj ve etiketler kullanıp halk sağlığı açısından büyük bir tehlike arz edecek şekilde zirai ot ve böcek ilacını birbirine karıştırıp izinsiz üretim yapılan adrese baskın gerçekleştirildi.

zabita-operasyon-2.jpg

Şüphelilerin, burada sahte etiket yapıştırdıkları tarihi geçmiş ürünleri ve yasaklı ilaçları piyasaya sokmaya hazırlandıkları ortaya çıkarıldı. Çok sayıda zehir içeren madde ele geçirilirken, iş yeri yetkilileri gözaltına alındı.

1-001.jpg

2,5 Milyonluk Darbe

Yapılan operasyon sonucunda, 6 bin 759 litre ot ve böcek ilacı, 5 bin 900 litre zirai tarım ilaç artığı olan sıvı madde, 250 bin adet çeşitli markalara ait sahte marka etiketi, 300 bin adet boş plastik şişe, 300 bin adet boş plastik şişe kapağı, 1 adet şişe dolum makinesi, 2 adet 5 tonluk metal sıvı tankı ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 2.550.000 TL olduğu saptandı. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, başarılı bir şekilde operasyonu gerçekleştiren zabıta ve jandarma ekiplerini tebrik etti.

2-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.