Torbalı'da 3 yürüyüş yolu açıldı

Torbalı'da 3 yürüyüş yolu açıldı

Torbalı Belediyesi’nce yapımı tamamlanan 3 yürüyüş yolunun resmi açılışı, projesine başlanan bir yürüyüş yolunun ise temeli atıldı.

 

Torbalı Belediyesi yapımını tamamladığı 3 yürüyüş yolu için resmi açılış merasimi; yapımına başlanacak olan bir yürüyüş yolu için de temel atma merasimi gerçekleştirdi.

Alpkent Mahallesi  1045 Sokak’ta gerçekleştirilen törene; Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçedeki meslek odalarının temsilcileri ,mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Haluk Alpsu Bulvarı’nda inşa edilen sevgi yolu, Tepeköy Mahallesi’ndeki yürüyüş yolu ve Alpkent Mahallesi’ndeki Sultan 2.Abdülhamit Bulvarı yürüyüş yolunun resmi açılışı eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiş oldu. Alpkent Mahallesi’nde inşa dilecek olan yürüyüş yolunun da temeli atıldı. Alpkent yürüyüş yolu da tamamlandığında Torbalı toplamda 2600 metrelik yürüyüş yoluna kavuşacak.

 BAŞKAN GÖRMEZ’DEN YILDIZ PROJE AÇIKLAMASI

Torbalı’nın son 3 yılda her alanda ciddi bir atılım yaptığını vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “ 3 yıl içinde Torbalı’ya gerek hükümet gerek yerel yönetim bazında gerçekleştirilen projelerin bedeli asgari 300 milyon, yani eski para birimiyle 300 trilyon. Sadece yeni devlet hastanesi için 100 milyon harcandı. Sağlık, eğitim, ulaşım, çevre, şehircilik alanında 135 projeyi birer-birer hayata geçiriyoruz. Torbalı bölgenin çekim merkezi oldu. Burada yaşamayı tercih edenlerin sayısı 3 yılda 30 bini aştı. Bir komşu ilçe kadar büyüdük. Bu büyüme burada yaşama tesadüfi değildir. Yaşam kalitesiyle, iş alanlarıyla, ulaşılabilirlikle, huzurla, temiz ortamla orantılıdır.  Bu ilgi bizi daha da heyecanlandırıyor.  İşte onlarca projeyi hayata geçirdik; inşaatı devam eden 12 büyük ölçekli projemiz var, bundan sonra yapacak olduklarımız hariç. İşte yürüyüş yollarımız. Torbalı kent merkezi bu yollarla nefes alacak. Allah nasip ederse Torbalı’nın çok yıldız bir projesini hayata geçireceğiz. Torbalı’nın demiryoluyla asfalt arasında gerçekleştirilecek olan yıldız projesi hemen yanı başımızda. Müselles alan rekreasyon projesi. Burada bir takvimle yarışıyoruz. Demiryolunun altından bir alt geçitle iki büyük yerleşim yerini buluşturacağız. Alpkent ile Ertuğrul Mahallesi arasına yaya yolu yapacağız. Yaya yolunu da müselles alandaki rekreasyon alanına çıkaracağız. Burası Torbalı’nın adeta kalbi olacak. Belediye hizmet binasından sonra en çok temelini atmayı istediğim projemiz bu. Torbalı için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Bize her anlamda destek veren Sayın Vekilimiz Atilla Kaya’ya da şahsım ve Torbalı halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

 ATİLLA KAYA’DAN HASTANE AÇILIŞ MÜJDESi

Torbalı’nın İzmir’in en gözde ilçesi olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya “İzmir’de dolaştığımız her yerde yerel yönetimlerden ciddi bir şikayet var. İnsanlar diyorlar ki “Ah bir Torbalı gibi olsak..” Torbalı, yerel ve genel hükümetin birlikteliğinin nelere kadir olabileceğinin en ideal örneği. 2014 Mart ayından bugüne kadar Torbalı’nın nüfusu bir Selçuk ilçesi kadar arttı. İnsanlar burada yaşamayı tercih ediyor. Çünkü Torbalı, yaşam kalitesiyle potansiyeliyle insanları çekiyor. Torbalı’da yapılanlar tesadüf değil. Türkiye’de 300 trilyonluk yatırım alan yer çok nadirdir. Sanayi ve tarım üretiminde Torbalı İzmir’in yarısını karşılayacak güçte. Yaklaşık 100 milyona mal olmuş Torbalı Devlet Hastanesi’ni 2007 yılında yapacaktık. Maalesef o dönemki Torbalı Belediye Başkanı ,hastane yapacağımız yeri belediye hizmet alanı yaptı. Sağlık siyasete alet edilebilir mi? Ama bunu yaptılar. Sağlığı siyasete alet ettiler. 2013 yılında da bu hastaneyi Torbalı’ya yaptırmamak için yine dört koldan girişimlerde bulundular. Ama onlar inat etti biz de inat ettik ve bu hastaneyi Torbalı’ya kazandırdık. İzmir’in sağlık üssü olacak olan yeni hastanemizi inşallah 20 Ağustos’ta hizmete girecek. Resmi açılışını Başbakanı’mız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımıyla daha sonra gerçekleştireceğiz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.