Torbalı’da çevre katliamı muamması

Torbalı’da çevre katliamı muamması

Torbalı İsmetpaşa Mahallesinde bulunan fabrikalardan çevreye bırakılan kirli su, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

MEDYA EGE - Torbalı İsmetpaşa Mahallesi 229 Sokak üzerinde bulunan fabrikalardan çevreye dökülen atıklar bir kez daha gündemde.

Bölgede ticaret yapan firmaların sahibi, gazetemize ulaşarak, Torbalı Subaşındaki çevre katliamının devam ettiğini bildirerek, duruma tepki gösterdi. Firma sahipleri İhsan Karaman, Ökkeş Sümer ve Ömer Kargın ile görüşen Medya Ege ekibi, çevre katliamının hala devam ettiğini kayıt altına aldı.

Firma sahipleri konuya ilişkin olarak gazetemize yaptığı açıklamada, sudan numune alınarak, kirli suyun nereden, hangi fabrikadan geldiğinin tespit edilmesini talep etti.

Firma sahipleri "Bölgeye denetime gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden sonra burada değişen bir şey olmadı; hala yeşil sular geliyor. Su kapkara ve yeşil, öte yandan aşırı derecede de kokuyor. Burada iki sene önce ördekler yüzüyordu; şimdi artık canlı yaşamıyor. Buradan zehir akıyor. Bu işi yapabilecek burada 3-4 tane fabrika var. Zehrin içinde yaşıyoruz. Buralar tarım arazisi. Bu zehir yeraltı sularına geçiyor. Yazık, günah değil mi? Bunun adı çevre katliamı. Sudan analiz alsalar ne olduğu belli olacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, bu konuda bir şey yapmalılar. Eğer bu konuda daha fazla bir şey yapılmazsa Ankara'ya gidip şikayetçi olacağız" cümleleri ile tepkilerini dile getirdi.

whatsapp-image-2023-05-30-at-13-53-01-1.jpegwhatsapp-image-2023-05-30-at-13-52-40.jpegwhatsapp-image-2023-05-30-at-13-52-41.jpegwhatsapp-image-2023-05-30-at-13-52-48.jpegwhatsapp-image-2023-05-30-at-13-58-03.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum