Torbalı’da Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları 4 gün sürecek

Torbalı’da Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları 4 gün sürecek

Torbalı Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılını 4 gün sürecek etkinliklerle kutlayacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Torbalı Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl bir dizi etkinlikle Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacak olan Torbalı Belediyesi, bu kapsamda ilk olarak bu akşam Kent Tiyatrosu’nun hazırladığı Gazi Paşa isimli oyunu sahneletecek. Tiyatronun yanı sıra, yazar buluşması, kortej, park açılışı ve konser etkinliklerinin gerçekleşeceği kutlama programı için Torbalı Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Öte yandan son zamanların en sevilen isimlerinden Emir Can İğrek konserinin de gerçekleşeceği kutlama programının ayrıntıları belli oldu.

mithat-tekin.jpg

Bugün başlayacak kutlama programları kapsamında ilk olarak Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıl dönümü şerefine Torbalı Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından bir tiyatro oyunu sahnelenecek. Atilla İlhan’ın Gazi Paşa ve Kemal Tahir’in Kurt Kanunu isimli kitaplarından sahneye uyarlanarak hazırlanan Gazi Paşa isimli oyun ile tiyatro izleyicisinin karşısına çıkacak olan Torbalı Belediyesi Kent Tiyatrosu ekibi, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

Kutlama programları kapsamında Perşembe günü ise 2. Cumhuriyet Yazarları Buluşması gerçekleşecek. Türkiye’nin birçok kentinden yazarlar Engelsiz Yaşam Parkı’nın yanında kurulacak olan alanda okurlarıyla buluşacak. Saat 16.00’da gerçekleşecek olan bu etkinlikten hemen sonra aynı alanda 100.yıl anısına yapımı sadece 7 günde tamamlanan 100.Yıl Zübeyde Hanım Tabiat Parkı’nın açılışı gerçekleşecek.

Öte yandan Torbalı Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği ile işbirliği içerisinde Cumhuriyet Balosu da düzenleyecek. 28 Ekim günü saat 20.00’da Çetineller Otel’de gerçekleşecek olan Cumhuriyet Balosu yoğun bir katılıma sahne olacak. Aynı gün saat 18.00’da ise Cumhuriyet Korteji gerçekleşecek. Kortej saat 18.00’da Sadık İleri Bulvarı’nda başlayacak. Kutlama programlarının finali ise 29 Ekim’de 7 Eylül Stadı’nda gerçekleşecek. Nalan, Ali Cabbar, Akşamcı, Saman Sarısı gibi şarkılarla milyonlara ulaşan Emir Can İğrek, Cumhuriyetin ilanının 100.yılında sahnede olacak.

emir-can-igrek.png

“Cumhuriyetin ilanının 100.yılına böyle bir program yakışırdı” diyen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Torbalı Belediyesi olarak Cumhuriyet Bayramı için kültür ve sanat dolu bir program hazırladık. Önemli etkinlikler gerçekleşecek. Tiyatro, yazar buluşması, botanik park açılışı, kortej ve konser… Programların finalinde Emir Can İğrek Cumhuriyet coşkumuza ortak olmaya geliyor. Etkinliklerimize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Şimdiden ulusumuzun şanlı bayramını kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet!” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.