Torbalı’da develer kortej yürüyüşünde boy gösterdi

Torbalı’da develer kortej yürüyüşünde boy gösterdi

Torbalı Belediyesi tarafından 4 yıl aradan sonra yarın saat 10.00’da Özbey Arenası’nda düzenlenecek olan 12. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne katılacak develer, kortej yürüyüşü yaptı. 

Festival öncesi Torbalı Belediyesi yanındaki otoparkta toplanan güreşçi develer, Kazım Dirik Caddesi ve Sadık İleri Bulvarı lboyunca deve sahipleriyle birlikte yürüdü. Torbalı Belediyesi Mehteran Takımı’nın da renk kattığı korteje vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşe katılan develeri, kameralarına kaydeden Torbalılılar, ilçe sokaklarında böyle renkli etkinlikleri özlediklerini kaydetti. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden gelen yaklaşık 150 güreşçi devenin katılım göstereceği Türkiye’nin en görkemli Deve Güreşi Festivali, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek

4 YIL ARADAN SONRA

Torbalı'da ilk olarak Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından düzenlenen 'Deve Güreşi Festivali' 4 yıl aradan sonra yeniden düzenlenecek. İlçe ve bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı ve her yıl 30 bine yakın kişinin takip ettiği festival için hazırlıklar tamamladı. Bölgenin yanı sıra Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerden pehlivan develerin boy göstereceği festival renkli görüntülere sahne olacak. 220 devenin katılacağı ve 7 farklı kupa için güreşlerin gerçekleşeceği festival için bugün kortej gerçekleşti. Özbey Mahallesi'nde bulunan Arena'da yarın gerçekleşecek olan festivalin komite başkanlığını tecrübesiyle bilinen Mehmet Kurt üstleniyor. 

deve-guresi-kortej-(7).jpg

İZBAN'DAN ÜCRETSİZ SERVİS

2015 yılına kadar Torbalı'da, her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen deve güreşleri 4 yıl aradan sonra bu yıl gerçekleştirilecek. Deve Güreşi Festivali yine renkli görüntülere sahne olacak. Yarın Özbey Mahallesi'nde yapılacak olan festivale, toplamda 220 deve katılarak hünerlerini sergileyecek. Organizasyonda, tarz ve stillerine göre eşleştirilecek develer birbiriyle güreşecek ve kupalar verilecek. Bu yıl 12.'si düzenlenecek festivalde Torbalı Belediyesi ekipleri, yaklaşık 50 stant kurarak yöresel ürünlerin satışının erbapları tarafından yapılmasını sağlayacak. Öte yandan İzmir'den ve kent içinden alana ücretsiz ulaşımın sağlanması için İZBAN'ın Tepeköy istasyonu ile Torbalı Belediye meydanından ücretsiz servisler hareket edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.