Torbalı'da kalıcı pazar yeri için hazırlıklar tamam!

Torbalı'da kalıcı pazar yeri için hazırlıklar tamam!

Torbalı Belediyesi'nin ilçe tarihindeki en büyük yatırımı, altı iki kat otopark olacak olan mega meydan projesinin inşaatı nedeniyle geçici olarak yeni yerine taşınan, perşembe kurulan Tepeköy pazarının yeni yeri için proje çalışmaları tamamlandı.

MEDYA EGE - Torbalı Belediyesi'nin, mega meydan projesinin inşaatı nedeniyle, geçici olarak yeni yerine taşınan Tepeköy pazarının yeni yeri için proje çalışmaları tamamlandı. İhale aşamasına gelen Tepeköy Mahallesi pazaryeri projesi, şıklığı ile de dikkat çekiyor. Torbalı Vergi Dairesi’nin yanındaki alana yapılacak olan katlı pazar yeri, bodrum, zemin ve üst kattan oluşacak. Bodrum katında alışveriş için pazara gelen araçların bırakılacağı otopark, zemin katta sebze-meyve tezgahları, üst katta ise giyim-zücaciye tezgahları açılacak.

2023-12-13-10h45-26-802-2412.png

11 BİN METREKARELİK ALANA SAHİP

Çok kısa süre içerisinde ihalesi gerçekleşecek olan pazar yeri, burada kalıcı olacak. Tam donanımlı bir şekilde hizmet verecek olan pazar yeri, karayoluna yakınlığı nedeniyle ilçe trafiğini de aksatmayacak. Alışverişini yapan vatandaşlar, karayolu aracılığı ile gideceği noktaya hızlıca geçerek, ilçemizde perşembe günleri oluşan kaosun da önüne geçmiş olacak. Geçici süreliğine Muratbey Mahallesi’ndeki alanda hizmet veren pazarcı esnafı, yeni pazar yeri müjdesiyle büyük sevinç yaşadı. Toplam 11 bin metrekarelik alana sahip olacak olan yeni pazaryerinin tamamı kapalı olacak.

2023-12-13-10h45-49-9795-2412.png

"HAYIRLI OLSUN"

Peyzaj düzenlemeleriyle birlikte çok daha şık bir görüntüye sahip olacak olan yeni pazar yerinde tezgahlar da tek tip olacak. Esnafın ve vatandaşın ihtiyaçlarına yönelik olarak inşa edilecek olan pazarın şimdiden ilçe halkına hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Kısa süre önce inşaatı başlayan ve hızla ilerleyen kent meydanı projemiz nedeniyle Tepeköy pazarımız Muratbey’e taşınmıştı. Bu taşınmanın geçici olduğunu ifade etmiştik. Şimdi kalıcı pazar yeri için hazırlıklarımız tamamlandı. Projemiz tamam, ihaleye çıkıyoruz. Çok kısa sürede de inşaata başlıyoruz. Söz verdiğimiz gibi Tepeköy pazarı çok kısa sürede Tepeköy’de tekrar kurulacak. Esnafa, vatandaşa ve ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

tekin56.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.