Torbalı'da Muhtarlık Mücadelesi

Torbalı'da Muhtarlık Mücadelesi

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un talimatıyla, Çakırbeyli Muhtarlık Binası’nı tahliyeye gelen zabıta ordusunu mahalle sakinleri durdurdu.

Medyaege Özel - Torbalı’da muhtarlık mücadelesi yaşandı. Sabah saatlerinde Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un tahliye emriyle hareket eden zabıtalar Çakırbeyli Muhtarlık binasında tahliye işlemi için çalışma başlattılar. Çakırbeyli Muhtar’ının tahliye işlemine direnmesi üzerine mahallede oturan vatandaşlar da muhtarlarına destek olmak için muhtarlık binasının önünde set oldular. Olayın duyulması üzerine AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, muhtarlık binasının tahliyesine karşı direnen vatandaşlara destek olmak için olay yerine gitti.

139508921_253038359649659_7313467494161884813_n.jpg

Torbalı Belediyesi’nden gelen zabıtalar ve belediye görevlileriyle sözlü mücadele içine giren Başkan Selman, tahliye işleminin hukuksuz olduğunu, muhtarın ve mahalle sakinlerinin haklı olduğunu belirterek, tahliye işlemine karşı mücadele eden vatandaşlara destek oldu. Akşam saatlerine kadar tartışmalar içinde geçen tahliye mücadelesini, tahliye edemeden ayrılan zabıtaların ve belediye görevlilerin gitmesiyle mahalle sakinleri kazandı.

139033296_253038396316322_7925146882839115437_n.jpg

Torbalılı, Çakırbeyli Mahallesi sakinlerine haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını belirten AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın olayları şöyle anlattı: “ Muhtarlık binası köy tüzel kişiliğinden belediye geçen mallar arasındaydı. Belediye binası olduğu içinde Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, muhtarın buradan çıkartılması için emrindekilere talimat vermiş. Ancak bu tahliye işlemi hukuka aykırıydı. Başkan Uygur, muhtarlık için yer göstermesi kanunen zorunlu olduğu halde yer göstermeden tahliye işlemi yapmak istedi. Bunun doğru olmadığını, muhtarlığın yer gösterilmeden tahliye etmesinin doğru olmadığını gelen belediye ekiplerine söyledik.

Belediye Başkanı Uygur, 50, 60 zabıta, bir o kadar da belediye çalışanıyla muhtarlık binasını tahliye işlemi için görevlendirip göndermişti. Bir tahliye için bu kadar insanın görevlendirilmesinin altında yatan siyasi nedeni biz de, vatandaşlarımız da çok iyi gördü. Karşılarında, muhtarımızı ve vatandaşımızın yanında durduk. Kanunu tekrar tekrar hatırlatarak, yer göstermeksizin tahliye işlemi yapamayacaklarını söyledik. Tamamen Belediye Başkanı Uygur’un yıkım emriyle ve yıkmak amaçlı gelen ekip, illa tahliye edeceklerini, emri böyle aldıklarını söylediler.

Ben de kendilerine, kanunsuz emri uygulamanın suç olduğunu anlattım. Tahliye işlemi öncesi belediyenin muhtarlık için yer göstermesinin kanunu zorunluluk olduğunu söyledim. Muhtarlık için yer bulunduktan sonra tahliye edebileceklerini izah ettim. Sonuçta akşama kadar süren mücadelemizden sonuç aldık. Tamamen siyasi nedenlere dayalı uygulamayı durdurduk. Yer gösterip, tahliye işlemini için geleceklerini söyleyip ayrıldılar. Başkan Uygur, partimize gönül veren insanların yoğun yaşadığı mahallelerde maalesef hizmet yerine, böyle keyfi, hukuksuz uygulamalarla baskı yapmakta. Ancak vatandaşlarımızla bu hukuku hiçe sayan baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.