Torbalı'da Övünç Demir dönemi: Herkesin yanında olacağız!

Torbalı'da Övünç Demir dönemi: Herkesin yanında olacağız!

Torbalı Belediye Başkanı seçilen Övünç Demir, mazbatasını alarak bugün görevine resmen başladı. Torbalı Adliyesi’nde mazbatasını teslim alarak vatandaşlarla buluşan Demir, Toplumun tüm kesimlerine, can dostlarımıza kadar herkesin yanında olacağız" dedi.

Torbalı Belediye Başkanı seçilen Övünç Demir, mazbatasını alarak bugün görevine resmen başladı. İlk olarak Torbalı Adliyesi’nde mazbatasını teslim alan Demir, daha sonra kendisini belediye hizmet binası önünde bekleyen binlerce vatandaş ile bir araya geldi. Gelen her bir vatandaşla kucaklaşıp ‘Hayırlı olsun’ tebriklerini kabul eden Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, kendisini bekleyen kalabalığa bir konuşma yaptı. Sosyal belediyeciliğe vurgu yapan Demir, israfı bitireceğini belirterek, kendi kullandığı aracını belediyeye bağışlayıp makam arabası olarak onu kullanacağını ifade etti. Kimseyi kırmadan, ayırmadan, çalışacaklarını vurgulayan Demir, kendi döneminde hiçbir çalışanın dayısına güvenmeyeceğini, iş yapanın görevinin başında kalacağını ifade etti.

kldjhvfkjdx.jpg

HALKÇI BELEDİYECİLİK VURGUSU

Belediye Hizmet Binası önünde bekleyen binlerce vatandaşa ilk olarak hitap eden CHP Torbalı Belediye Başkanı Hakkı Polat, alınan zaferden dolayı ilçe sakinlerine teşekkür etti. Polat’tan sonra Torbalı’da seçim sürecinde dillere pelesenk olan ifadesi, “Bu ne güzel Torbalı böyle” ile kalabalığa seslenen Demir, oldukça önemli ifadeler kullandı. Sadece Torbalı’da değil, ülke genelinde büyük bir başarı elde ettiklerini, Türkiye’nin adeta gelincik tarlasına döndüğünü ifade eden Demir, “Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız hazır. Arkadaşlarımızla derslerimize iyi çalıştık. Çocuğundan, gencine, kadınından yaşlısına, engellisinden toplumun tüm kesimlerine hatta can dostlarımıza kadar herkesin yanında olacağız. Sosyal demokrat halkçı belediyecilik çıtasını üst seviyelere çıkaracağız. Buradan geçmiş dönem belediye başkanımız merhum İsmail Uygur’u anmak istiyorum. Ben belediye başkanı olduğum sürece İsmail Uygur başımızın üzerinde yer alacaktır” dedi.

"KİMSE DAYISINA-AMCASINA GÜVENMEYECEK"

Çok çalışacaklarını vurgulayan Başkan Demir, “Torbalı Belediyesi mutluluk hormonu salgılayacak. İşleriniz hallolana kadar elleriniz bırakılmayacak. Heyecanımızı sizlere geçirmek için, çalışmak için, gece gündüz üretmek için sabırsızlanıyoruz. ‘Hep birlikte başaracağız’ demiştik. Hep birlikte başardık ve Torbalı’yı yarın hep birlikte yöneteceğiz. Bugün bu mesajı da buradan vermek istiyorum: İsrafı önleyeceğim, lüks harcamaları bitireceğim, Belediye şirketlerinde fiyatları aşağı doğru güncelleyeceğim. Sosyal belediyecilik yapacağım. Burası kamu kurumu. Burada herkes hak ettiği bedeli alıyorsa o bedelin hakkını vermek zorunda; ben de dahil. İster meclis üyesinin akrabası olsun, ister milletvekili yeğeni olsun… Eğer çalışmıyorsa önce uyarırız. Hâlâ amcasına-dayısına güvenmeye devam ediyorsa işten çıkarırız. Çalışan arkadaşlarımız, bizim baş tacımız onların arkasında ben varım” dedi.

njkbdgfhnmd.jpg

DEMİR, ARACINI BELEDİYEYE BAĞIŞLADI

Kullandığı şahsi aracını belediyeye bağışladığını duyuran Başkan Demir, “Daha önce örneği var mı bilmiyorum: Ben arabamı belediyeye bağışlıyorum. Makam arabasına binmeyeceğim, kendi aracıma bineceğim. Ülkenin bunlara ihtiyacı var. ‘Torbalı’da biz bir ittifak kuracağız dedik. İttifak ille masalarda, siyasi partilerle kurulmaz; ittifak içtenlikle kurulur’ dedim. Bir kırmızı çizgisi olur ittifakın ama bizim iki kırmızı çizgimiz vardı. Birinci kırmızı çizgimiz cumhuriyet, ikinci kırmızı çizgimiz de Mustafa Kemal Atatürk dedim. Kimseye iş sözü vermedim. Kimseye müdürlük vaadi vermedim. 3 tane fazla oy alacağım diye belediyenin geleceğini tehlikeye atmadım. Kimseye ihale sözü vermedim. Tertemiz geldik. Meclis üyelerimizle kimseye eyvallahımız yok. Doğru neyse o şekilde yönetmeye geldik” diyerek ifadelerine söz verdi. Daha sonra vatandaşla birlikte makama geçen Başkan Demir, tüm konuklarla tek tek fotoğraf çekildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.