Torbalı’da zabıtadan etiket denetimi

Torbalı’da zabıtadan etiket denetimi

Zincir marketlerin lojistik merkezi konumundaki Torbalı’da Belediye Zabıta ekipleri etiket denetimlerini sıklaştırdı.

Döviz kurlarındaki artışı fırsatçılığa çeviren,  bunu fahiş fiyatlarla etiketlere yansıtan bazı marketler zincirine, yönelik olarak Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini aralıksız biçimde sürdürüyor.

Zincir marketlerin lojistik merkezi konumundaki Torbalı’daki denetimlerde zabıta müdürlüğü ekiplerinin tespitlerinde eksiklikler tutanaklarla ve fotoğrafla belgelendirildi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetlerin da kayıt altın alındığını ve fahiş fiyatla satış yapan şirket, market ve işyerlerine yönelik yaptırımların devam edeceğini söyledi. Başkan Görmez “  Torbalı büyük ölçekli marketler zincirinin aynı zamanda lojistik merkezi konumunda. İzmir’in neredeyse bütün paketlenmiş ürünleri bizdeki lojistik merkezlerden sağlanıyor. Üzülerek belirteyim bazı şirketler ülkemizdeki bu süreci, döviz kurlarındaki artışı istismar ediyor, fırsatçılığa çeviriyor.  Vatandaşlarımızdan gelen bütün şikayetler ile bizim doğrudan yaptığımız denetimlerde bunu görüyoruz. Bu konuda asla müsamaha göstermeyeceğiz. Gerekirse bu firmaları, marketleri teşhir edeceğiz”  şeklinde konuştu.

Denetimlerde, marketten rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı. Ekipler, yerli üretim logoları hakkında market görevlilerine bilgi verip, eksiklerin en kısa süre içinde tamamlanmasını istedi. Yapılan denetimlerde firmalar eksikleri konusunda uyarıldı. Yapılan uyarıları dikkate almayan firmalara zabıta, idari yaptırım uyguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen belediye zabıtalarına iletin. Buradan belediye başkanlarımıza da sesleniyorum. Zabıtalarınızı hassas olmaya teşvik edin’ uyarısı yapmıştı 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.