Torbalı'daki dev tesis el değiştirecek

Torbalı'daki dev tesis el değiştirecek

Türkiye'nin en köklü şirketlerinden Koç Holding'in sahibi olduğu, Torbalı’da bir de fabrikası bulunan Tat Gıda satılıyor. Koç Holding, köklü markalarından Tat Gıda’nın satışı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Koç Holding, en köklü markalarından biri olan Torbalı’da bir de fabrikası bulunan Tat Gıda’nın satışında sona gelindiğini duyurdu. Holding tarafından borsaya yapılan açıklamada, satış sözleşmesinin imzalanmasına yakın olunduğu kaydedildi. Şirketi satın almak için Dardanel Gıda ve Yayla Agro teklifte bulunduklarını açıklamıştı.

tathakkinda-resim.jpg

Konu ile ilgili Koç Holding’den önemli bir açıklama geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bağlı ortaklıklarımızdan Tat Gıda Sanayi AŞ paylarının satışı süreciyle ilgili olarak; 28.07.2023 tarihli özel durum açıklamamızda çeşitli uluslararası ve yerel potansiyel alıcılardan alınan bağlayıcı olmayan tekliflerin değerlendirilerek, gizlilik hükümlerine uymak kaydıyla uygun görülen adaylarla detay inceleme ve bağlayıcı teklif verme aşamalarının yer aldığı ikinci faza geçildiği kamuya duyurulmuştur” denildi.

"İKİNCİ AŞAMAYA GEÇİLDİ"

Koç Holding açıklamasının devamında “Gelinen aşamada bağlayıcı teklifler alınmış olup, gelen tekliflerin koşullarının uygun görülmesi halinde bağlayıcı pay alım ve satış sözleşmesinin imzalanması sürecine geçilebilecektir. Konuya ilişkin kesinleşen önemli hususlar kamuya açıklanacaktır” ifadelerine yer verildi.

DARDANEL 3 ORTAKLA ALMAK İSTİYOR

Dardanel yaptığı KAP açıklamasında Tat Gıda'yı Niyazi Önen Holding, Dardanel Greece S.A ve Dardanel Önentaş ortaklığından oluşan şirketlerle almak istediğini belirtmişti.

56 YILLIK ŞİRKET

Tat Gıda 27 Eylül 1967 yılında Vehbi Koç tarafından Bursa'da domates ürünleri işlemek üzere Tat Konserve adı altında kurulmuştu. Sonrasında Karacabey ve Torbalı'daki tesislerle büyümesini sürdüren şirket 56 yıldır faaliyet gösteriyor. Salça, ketçap, hernevi konserve, dondurulmuş gıda, mayonez imalatı yapan şirketin yüzde 43,65'i Koç Holding'in elinde bulunuyor. Şirketin sermayesi 136 milyon lirayken özsermayesi 1,2 milyar lira seviyesinde. Piyasa değeri ise bugün itibarıyla 5.3 milyar lira seviyesinde bulunuyor. Şirket en son 195,1 milyon lira kar elde etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum