Torbalı'dan Atatürk Mahallesi'ne taziye evi

Torbalı'dan Atatürk Mahallesi'ne taziye evi

Torbalı Belediyesi’nce Atatürk Mahallesi için projelendirilen Taziye evi tamamlandı. 3 kattan oluşan bina da çeşitli kurslar da verilebilecek. Taziye evi yakın zamanda hizmete açılacak.

Yakınını kaybeden vatandaşlar arasında dayanışma, yardımlaşma duygusunu güçlendiren taziye kültürünü Torbalı’da da yaşatmak amacıyla Belediye tarafından Atatürk Mahallesi’ne Taziye evi yapıldı. 

Kısa süre önce yapımı tamamlanan 3 katlı Taziye evi ilçede önemli bir eksikliği de gidermiş olacak.  Torbalı’nın hızlı büyüdüğünü,  Anadolu’nun farklı kentlerinden göç aldığını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez  “Taziye vatandaşlarımız arasında dayanışmayı, yardımlaşmayı, aynı acıyı paylaşmayı sağlayan çok değerli bir sosyal buluşmadır.  Binlerce yıllık bu geleneğin kalıcı olmasını sağlamak adına AK Belediyeciliğin uygulandığı birçok ilimizde, ilçemizde taziye evleri yapılıyor. Belediyemize de özellikle Atatürk Mahallesi’ndeki vatandaşlardan bu anlamda yoğun talep geliyordu.  Çünkü apartman ortamında acılı aileler bunun zorluklarını, külfetini yaşıyordu. Dostların,yakınların matemlerine, acılarına ortak olunan taziye evleriyle önemli bir eksikliği de gidermiş olacağız. Belediye olarak benzer sosyal projelere, yatırımlara ayrı bir önem veriyoruz”  şeklinde konuştu. 

KURAN KURSU OLARAK DA HİZMET VERECEK

Atatürk Mahallesi Ethem Oruç Camisi’nin hemen yanında 3 katlı olarak projelendirilen Taziye Evi  300 metrekarelik kapalı alana sahip. Binanın bazı bölümleri Kur’an kursu başta olmak üzere farklı amaçlarla kullanılabilecek.  Binada toplu yemekler için bir de mutfak bölümü yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.