Torbalılı miniklere 'Trafik Güvenliği' eğitimi

Torbalılı miniklere 'Trafik Güvenliği' eğitimi

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekiplerinin verdiği eğitimde anaokulu ve ilkokul öğrencilerine Trafik Güvenliği anlatıldı.

"Trafik Dedektifleri" projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik ışıkları ve levhalarının anlamları, yayaların uyması gereken kurallar, yaya geçitlerinin önemi ve kullanımı, emniyet kemeri kullanımı, koruyucu başlık kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, hız sınırlarına uyulması anlatıldı. "Trafikte Sıfır Can Kaybı" hedefi ile ilgili eğitimler verildi. Öğrencilere verilecek eğitimlerin devam edeceği bildirildi.

torbalitrafik7.jpg

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada:

"Trafikte güvenlik ve saygı bilinci, trafik eğitimi ile bireye ne kadar erken yaşlarda kazandırılırsa, sonuç da o denli etkili olmaktadır. Küçük yaşlarda trafik konusunda eğitim alan çocuklar, günümüz trafiğinde kendilerini korudukları gibi geleceğin sorumluluk sahibi yetişkin yaya ve sürücüleri olarak toplumun özünü oluşturacaklardır.

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği olarak Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı hedeflerine ulaşılması kapsamında ilçemizde bulunan Anaokulu ve İlkokul seviyesinde Eğitim Öğretim gören geleceğimizin sahibi çocuklarımıza yönelik Trafik Güvenliği konulu eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir.

torbalitrafik5.jpg

"Trafik Dedektifleri" isimli proje başlığı altında verilen eğitimlerde trafik ışıkları ve levhalarının anlamları, yayaların uyması gereken kurallar, yaya geçitlerinin önemi ve kullanımı, emniyet kemeri kullanımı, koruyucu başlık kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, hız sınırlarına uyulması gibi konular gelecekteki Güvenli Trafiğin mimarı kıymetli öğrencilerimize aktarılmakta, ülkemizde "Trafikte Sıfır Can Kaybı" hedefine ulaşılması yolunda ki temeller sağlamlaştırılmaktadır" ifadelerini kullandı.

torbalitrafik1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.