Torbalı’nın kavşak sorununa neşter

Torbalı’nın kavşak sorununa neşter

İzmir’i Aydın ve Denizli’ye bağlayan; Ödemiş, Tire, Selçuk, Bayındır ve Kemalpaşa’nın kullandığı, günde 40 bin aracın geçtiği İzmir-Aydın yolu Torbalı Kavşağı projesinin yer teslimi dün yapıldı.

AK Parti İzmir Milletvekili M.Atilla Kaya “3-4 yıldır üzerinde çalıştığımız proje için Ulaştırma Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İzmir’i Aydın ve Denizli’ye bağlayan otoyolun Torbalı Kavşağında son 5 yıldır yaşanan trafik çilesi sona eriyor. Torbalı başta olmak üzere Kemalpaşa, Tire, Ödemiş, Bayındır ve Selçuk’u İzmir’ bağlayan yolu günde ortalama 40 bin araç kullanıyor. İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli’nin katılımı ile dün Ticaret Odası’nda Torbalı-Kemalpaşa Köprülü Kavşağı’nın yer teslimi müteahhit firmaya yapıldı. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Esnaf Odası Başkanı Halil Gülcü, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Şoförler Odası Başkan Vekili Yılmaz Bilgir, AK Parti İlçe Başkanı Selman Günaydın, AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar, ihaleyi alan Arslanlar Mühendislik şirketi adına Hasan Arslan katıldı. 1 ay sonra yapımına başlanacak proje 8 şerit ve yan yollardan oluşuyor. 1 yılda bitirilmesi hedeflenen projenin ihale bedeli 27 milyon TL. Toplantıda inşaat çalışması boyunca sıkıntı yaşanmaması için Çapak Yolu’ndan Bayındır’a bağlantı yapılması ve ilçenin içinden geçen İZBAN Tren Yolunun paralelindeki yolun rehabilite edilerek kullanıma açılması kararı verildi.

img-1178-min.jpg

KAVŞAKLARA NEŞTER

Toplantının açılış konuşmasını yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun “Son beş yıldır dile getirdiğimiz bu sorunun çözümü için başta Torbalı’nın evladı Milletvekilimiz Atilla Kaya olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Projenin hayata geçmesi için yoğun bir mesai sarf eden Atilla Kaya “2018 yılında Ulaştırma Bakanlığımızın izni, Karayolları Genel Müdürlüğünün talimatı ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Torbalı-Kemalpaşa kavşak bölgesinden toprak analizleri ve fizibilite çalışmaları yaptı. İşin ehli mühendislerimizin hazırlamış olduğu rapor sonucunda uçan yol yapılmasına karar verildi. STK’larımızın katılımı ile süreci katılımcı bir şekilde yürütmeye özen gösterdik. Geçtiğimiz yıl ihalesine çıktığımız projenin nihayetinde bugün şantiye sırasında oluşacak trafik için alternatif yolları konuşuyoruz. Bu projeyle birlikte Atatürk Sanayi Sitemiz ana girişi de açılacak.” diyerek sözlerine son verdi. Toplantı sonrasında Karayolları 2. Bölge Müdürü Murat Gönenli ile müdürlük çalışanları, kavşak projesi ile ilgili olarak detaylı bilgilendirmede bulundu. Yer tesliminin müteahhit firmaya yapıldığını açıklayan Gönen “Projenin devamında Bayındır Kavşağı ve İzmir Aydın Yolu Torbalı geçişindeki tüm kavşaklara önemli dokunuşlar yapacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.