Torbalı’nın yeni kardeş kenti resmen Göktepe Beldesi oldu

Torbalı’nın yeni kardeş kenti resmen Göktepe Beldesi oldu

Torbalı Belediyesi, Karaman’ın Sarıveliler ilçesinin tek beldesi olan Göktepe Belediyesi ile kardeş kent protokolü imzalanacak

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinin tek beldesi olan Göktepe Belediyesi ile kardeş kent protokolü imzalanacak. Dün Torbalı Belediyesi meclisi, bugün de Göktepe Belde Belediyesi meclisinde alınan karar ile iki şehrin kardeşliği meclisçe de tutanaklara işlenmiş oldu. Meclis toplantısından sonra Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan, Torbalı’dan kendilerine hediye olarak gönderilen Torbalı Belediye logolu yağlıkları sırtlarına geçirdi. Kardeşliğin iki şehre hayırlı olmasını dileyen Doğan, Torbalı Belediyesi ile işbirliği içinde önemli işlere imza atacaklarını söyledi.

UYGUR: İKİ KENTİN KARDEŞLİĞİ HAYIRLI OLSUN

Torbalı Belediyesi Karaman’ın Sarıveliler İlçesi Göktepe Belde Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi kurulması konusunda dün gerçekleşen mecliste yetki almıştı. Bugün de Göktepe Belediyesi mecliste yetkiyi aldı. Buna göre İkili ilişkilerin geliştirilmesi, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunulması, sanat, turizm gibi alanlarda projeler geliştirilmesi gibi alanlarda iki belediye kardeşlik yürütecek. Her iki kentin yöneticileri önümüzdeki günlerde bir araya gelerek, Kardeş Kent Protokolü imzalayacaklar. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Anadolu’nun tam ortasında yer alan şirin bir kasaba ile kardeş kent olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İkili ilişkiler geliştirerek birbirimize hizmetler ve projeler alanında önemli katkılar sağlayacağımıza olan inancımız tam. Göktepe için belediye olarak çalışmalarımız ve projelerimiz olacaktır. İki kentin kardeşliği hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

goktepe-belediyesi-meclis-sonrasi-foto.jpeg

3 BİN NÜFUSLU KARDEŞ KENT

Göktepe Güney Torosların eteklerinde Alanya’ya 70, Karaman’a 170 km. uzaklıkta bir bölgeye kurulmuş Göktepe. Göktepe’nin, diğer adıyla Fariske’nin tarihi, çok eskilere dayanır. Roma dönemine ait mağara ve mezarlar bunu kanıtlamaktadır. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de adı geçen Göktepe, Akdeniz’e inen en kısa yol olması sebebiyle sürekli yol güzergahı olmuş, Roma, Bizans, Karman oğulları ve Osmanlılar döneminde de önemini sürekli korumuştur. 1989 yılına kadar Ermenek ilçesine bağlı bir kasaba iken, Karaman’ın il, Sarıveliler’in de ilçe olmasıyla Sarıveliler’e bağlandı. Göktepe ve etrafındaki köyler, genellikle meyvecilik ve küçük çapta hayvancılıkla geçimlerini sağlamaktalar. Özellikle son yıllarda meyvecilik ciddi anlamda gelişme kaydetmiş. Bugün bölgede elma, üzüm, kiraz ve ceviz başta olmak üzere her çeşit meyve üretilebilmektedir. Göktepe’nin nüfusu yaklaşık 3 bindir.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.