Torun: İzmir'in 100. yıl kutlamalarına ortak olamayanlar hazımsızlık içinde

Torun: İzmir'in 100. yıl kutlamalarına ortak olamayanlar hazımsızlık içinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bir basın toplantısı düzenleyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e açılan soruşturma kararlarına tepki gösterdi.

MEDYA EGE- CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Ordu'da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yer aldı.

Torun, açıklamalarında iktidarın CHP'li belediye başkanlarına itibar suikasti düzenlediğini ileri sürdü. Devletin operasyonlarla belediye başkanlarını yıldırmaya çalıştığını söyleyen Torun "Devlet operasyonlarla belediye başkanlarına kumpaslar kurmaktadır. Devlet ahlakıyla bağdaşmayan hadsiz açıklamlarla belediye başkanlarımız hedef gösterilmektedir. Mersin saldırısından siyasi çıkar sağlamaya çalışanları kınıyoruz" dedi.

ekran-resmi-2022-10-01-14-29-25.png

Atatürk’ün partisini terörle yan yana getirmeye çalışmanın hiç kimsenin hakkı olmadığını dile getiren Torun "FETÖ’yü koruyanlar PKK ile masaya oturanlar bu konuda bize ders veremez. Asıl milli güvenlik sorunu olanlar 'teröristlerin ayakkabı numarasına kadar biliyoruz' deyip saldırılara engel olamayan şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanlardır" cümleleri ile iktidara tepki gösterdi.

"İTİBAR SUİKASTI"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer hakkında açılan soruşturmalara sert tepki gösteren Torun şöyle konuştu; "İzmir’in Kurtuluşunun görkemli 100. Yıl kutlamalarına ortak olamayanların hazımsızlık içinde olduğunu biliyoruz. Bu soruşturmalarla belediye başkanlarına itibar suikastleri düzenlendiğini biliyoruz. Büyükşehir belediye başkanlarımız itibar suikastlerine pabuç bırakmayacak. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişinin hadsiz ve ahlaksız ifadelerini ayıplıyor, İzmir halkına ve tüm milletimize hakaret sayıyoruz."

AKP iktidarına seslenen Torun sözlerini "İktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Bir belediye başkanımıza yapılan saldırı tüm belediye başkanlarımıza yapılmıştır. Önümüzdeki süreçte bu baskıların artacağını biliyoruz. Baskılara karşı tüm demokratik ve hukuk yollarını kullanacağız. Baskılar dayanışmamızı arttırmaktadır. Bu baskılar gitmekte olan iktidarın son çırpınışlarıdır" cümleleri ile sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.