TOSBİ, 2017 yılına koşarak giriyor

TOSBİ, 2017 yılına koşarak giriyor

Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen yatırımlar hız kesmiyor.

 

Sütaş, Gürsüt, Balyem, Royal Tobacco gibi markaların yatırımlarının sürdüğü TOSBİ’de 2017 yılında üretim yapan fabrika sayısı 100’ü bulurken, çalışan sayısı da 6 bini geçecek. Katılımcı bilgilendirme toplantısında konuşan TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, bölgelerinde halen birçok fabrika inşaatının hızlı bir şekilde sürdüğünü, yeni yatırım yapmak isteyen firmalarla da görüşme yaptıklarını söyledi.

TOSBİ kriz dinlemiyor

Ekonomide yaşan sıkıntılara ve durdurulamayan döviz kurlarına rağmen yatırımcıların bölgelerine büyük ilgi gösterdiğini anlatan Gürler, “2017 ortalarında bölgemizde faal olan fabrika sayısı 100’ü bulacak. Royal Tobacco firması 125 bin metrekarelik alanda sigara üretimine birkaç ay içinde başlayacak. Sütaş ve Gürsüt firmaları da yine önümüzdeki günlerde üretime başlayacak. Yırcalı Grubu’na ait olan Balyem fabrikasının da yatırımı sürüyor. Bunun dışında da birçok yatırım devam ediyor. Yeni tesislerin devreye girmesiyle bölgemizdeki istihdam 6 binin üzerine çıkacak. 900 bin metrekare civarında daha sanayi parselimiz var. Burada da tesis kurmak isteyen yatırımcılar sürekli kapımızı çalıyor” dedi.

Bölgenin çehresi değişecek

Sanayicilerin bölgede daha konforlu ve daha az maliyetle üretim yapmaları için TOSBİ olarak altyapı projelerini tamamladıklarını vurgulayan Gürler, bölgenin su ihtiyacı için toplam 5 bin tonluk su tankı kurduklarını anlattı. Günlük 2 bin tonluk kapasiteli arıtma tesisi tamamladıklarını bu yatırımın 1.5 milyon TL’sini İZKA hibesi ile gerçekleştirdiklerinin altını çizen Gürler, “burada hem biyolojik hem de kimyasal arıtma yapıyoruz. Bölgede Mobese sistemi ve led aydınlatma sistemini kurduk.sahlep bitki çoğaltma ve koruma alanı, lavanta bahçesi, 140 bin metrekarelik kent ormanı oluşturduk. İdari bina inşaatına başladık. 3 otoparkımız hizmete girdi. Toplam 8 otopark yapacağız. 2017 yılında enerji tüketimimiz 10 milyon kilovat saate ulaşacak. Bölgeye kısa süre içinde gölet, restoran, cami, kreş ve endüstri meslek lisesi kuracağız” diye konuştu.

Dünyaya bağlanacak

Demir yolu çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Gürler, “Demiryolu taşımacılığının gelişmesi noktasında hükümetimizin gündeminde olan yasalar çıktığında biz hazır olmuş olacağız. Demiryolu taşımacılığı ile ilgili her şey hazır. Hem limana hem de Türkiye’nin her yerine bağlanacak. TOSBİ içerisinde 500 kilowatt/saatlik bir güneş tarlasına sahibiz. Türkiye’de OSB’ler içinde ilk devreye alınan sistemlerden biri. OSB’deki elektrik direkleri, pompalar, arıtma tesisi ve binalar gibi birçok enerjinin yüzde 87’sini karşılıyor. Sanayicinin karını arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.