TOSBİ’de kadın gücü: Sürdürülebilir bir gelecek inşa ediyorlar

TOSBİ’de kadın gücü: Sürdürülebilir bir gelecek inşa ediyorlar

Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), kadın sanayicilerle büyüyor. Tireli kadın sanayiciler, inovasyon ve çözüm odaklı yaklaşımlarıyla hem TOSBİ hem de Türkiye için sürdürülebilir bir gelecek inşa ediyor.

Kendi alanlarının lideri 13 şirket ortağı ve üst düzey yöneticisi iş kadını, Ateş Ticaret Ortağı Aylin Ateş’in davetiyle Çırağan Deluxe Botanik Park’ta düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Türkiye’nin gelişmesi için her alanda daha çok kadına ihtiyaç olduğunu belirterek, Tire’nin bu anlamda Türkiye için çok güzel bir örnek olduğunu vurguladı. Kadın sanayiciler, TOSBİ’de kadın istihdamına önem verdiklerini ve güç birliği ile kadın istihdamını artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

1690015724930-foto1.jpg

TOSBİ Başkan Yardımcısı Gülçin Güloğlu Uğuz, kadın sanayicilerin teknoloji kullanımındaki yetkinlikleri, inovasyon ve toplumsal faydanın önemli bir itici gücü haline geldiğini belirterek “Dünya’da ve ülkemizde toplumlarda cinsiyet eşitliği sağlandığı zaman başarının da ardı ardına geldiğini görüyoruz. Ülke ekonomisine can damarı olan sanayi kuruluşlarında da durum aynı” dedi. Güloğlu Uğuz “Ön yargılarımızı kaldırıp, imkanlarımızı ortak amaçlar doğrultusunda kullandığımız zaman, ülkesi için çalışan ve üreten insanların iş hayatındaki başarılarının gelecek nesiller için de yol gösterici olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda durmadan projeler üretiyor, sanayide kadın istihdamını ve kadın gücünü artırmak için çok çalışıyoruz” diye konuştu.

HEDEF “YÜZDE 50”
TOSBİ’de kadın sanayicilere gösterilen pozitif ayrıcalığın olumlu etkilerini gördüklerini belirten Güloğlu Uğuz “Avrupa ve Türkiye'nin dev sanayi kuruluşları, rotalarını TOSBİ'ye çevirdi. Birçok kadın sanayici TOSBİ'de yatırıma imza attı. 5 bin kişiyi istihdam eden TOSBİ'de kadın çalışan sayısı yüzde 35'e ulaştı. Kadın istihdamını ve kadının sosyal hayattaki katkısını artırmayı hedefliyoruz. Bunun için ilk olarak amacımız TOSBİ’de kadın istihdamını yüzde 50’ye çıkarmak. Her türlü desteğe, elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantıya Aylin Ateş, Gülçin Güloğlu Uğuz, Gülayfer Söğüt, Esra Boyacıoğlu, Gülşah
Bardakçı, Figen Özen Akbağ, Aleyna Köksal, Büşra Kırıkkaya, Prof. Dr. Nur Ceyhan Güvensen, Lale Işık ve Canan Keskin katıldı.

1690015740516-foto2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.