TOSBİ’nin çevreci projesine destek!

TOSBİ’nin çevreci projesine destek!

TOSBİ hazırladığı yenilenebilir enerji, kaynak kullanım verimliliği ve sürdürebilir üretim kapasitesini arttırmaya yönelik, TOSBİ’yi “Eko Endüstriyel Park” haline dönüştürecek olan projenin fizibilitesine İzmir Kalkınma Ajansı’ndan destek geldi.

Finansal ve uygulama desteğini de içeren proje anlaşmasını, TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, TOSBİ Bölge Müdürü Galip Kılınç, İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, İZKA’da düzenlenen tören ile imzaladı. 

İZKA’nın fizibilite destek programı kapsamında desteklenen söz konusu projenin, Küçük Menderes havzasında kritik öneme sahip TOSBİ’nin Eko Endüstriyel Park’a dönüşmesini sağlayarak Tire sanayisinin kaynak kullanım verimliliğini, sürdürülebilir üretim ve hizmet kapasitesini arttırmaya hizmet edeceğini ifade eden TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, “Proje aynı zamanda  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Sanayi Strateji Belgesi 2015-2018 ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Belgesi 2018-2022 kapsamında, sanayide kaynak verimliliğinin arttırılması, üretimden kaynaklı çevresel sorunların en aza indirgenmesi ve sıfır atığa yönelik belirlenen ulusal politika ve eylem planlarını da desteklemektedir. Bu anlamda TOSBİ olarak bizler de Tire gibi tarımsal olarak verimli alanlarda temiz ve verimli enerji ile sürdürülebilir sağlıklı üretim yapmayı hedefliyoruz. Bu projemize destek veren İZKA’ya da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eko Endüstriyel Park

Proje ile İZKA’nın 2014-2023 Bölge Planı kapsamında yer alan sürdürülebilir üretim ve hizmet sunumu stratejik önceliğine katkı sağlamasının öngörüldüğüne işaret eden İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz hazırlanacak olan fizibilitenin uygulama projeleri için önemli girdi sağlayacağına inandığını belirtti. Yavuz, Ekonomik ve çevresel hassasiyetleri verimlilik esasında bir araya getiren çalışmaların çok boyutlu olarak değerlendirilmesine olanak sağlayan projelerin, TOSBİ gibi sanayinin geliştirilmesine hizmet eden kurumsal yapılar eliyle yürütülmesinden duyulan memnuniyeti dile getirerek projenin başarıyla tamamlanmasını dilediğini ifade etti.  

OSB'lerin sanayileşmenin uygun alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla oluşturulan bölgeler olduğunu söyleyen TOSBİ Bölge Müdürü Galip Kılınç ise “Küçük Menderes Havzası için kritik öneme sahip TOSBİ’nin Eko-endüstriyel Park’a dönüşmesi sayesinde; TOSBİ bünyesinde yer alan firmalar daha çevreci üretim yapacak. Tire sanayisinin sürdürülebilir kalkınma ekseninde çevreci yaklaşım ile rekabet gücü arttırılacak. Tire sanayisinin kaynak kullanım verimliliğini arttırılacak ve enerji maliyetlerinin azaltılmasına katkı sağlanacaktır” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.