Toskana Vadisi sergisine büyük ilgi

Toskana Vadisi sergisine büyük ilgi

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile İtalyan Il Cupolone Kulübü tarafından düzenlenen “Toskana Vadisi” adlı karma fotoğraf sergisi açıldı.

Çoğunluğu Toskanalı olan 26 İtalyan sanatçının fotoğraflarından oluşan serginin açılışına MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, sergiyi düzenleyen Selim Bonfil ve Virgilio Bardossi ile Alessandro Cencetti’nin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. 

Serginin açılışında konuşan Selim Bonfil, İFOD ve Il Cupolone Kulübünün kardeş olduğunu anlaratak, “Daha önce Il Cupolone Kulübü’nün davetiyle İzmirli fotoğraf sanatçıları olarak Floransa’da bir sergi açtık. Büyük ses getiren sergi ile ülkemizi tanıtma olanağı bulduk. Kardeş kulübümüzü ağırlamaktan mutluyuz” diye konuştu. İtalyan fotoğraf sanatçısı Virgilio Bardossi, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği ile sekiz yıl önce tanıştıklarını belirterek, “Bu geçen zaman içerisinde iki dernek arasında çok güzel bir dostluk gelişti. Bizim için İzmir’in çok ayrı ve özel bir yeri var. Bu sergiyi hazırlarken her kulüpten 5’er fotoğraf istedik. Burada göreceğiniz fotoğraflar 300 fotoğraf arasından titizlikle seçildi” dedi. İFOD Başkanı Murat Kaptan İtalya’daki kardeş kulüp üyelerini İzmir’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboran ise 47 yıl müdürlük binası olarak hizmet veren binayı Mos- Art Sanat Galerisi’ne dönüştürerek yeni bir yaşam alanı yaratmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. 

Çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri tarafından yüzyıllardır şekillendirilen ve pek çok ünlü sanatçıya ilham kaynağı olmuş Toskana Vadisi’ndeki günlük yaşamı ve vadinin dört mevsimini anlatan 39 fotoğrafın yer aldığı Toskana Vadisi Karma Fotoğraf Sergisi, Mos- Art Sanat Galerisi’nde Mart ayına kadar hafta içi 12.00- 14.30 saatleri arasında gezilebilecek.

Sergide yer alan sanatçılar

Michele Alderighi, Alessandro Bellini, Virgilio Bardossi, Pier Francesco Baroni, Valentina Bellini, Marco Berni, Giuseppe Bernini, Simone Boddi, Luciano Cardonati, Alessandro Cencetti, Mario Cioni, Eugenio Fieni, Michele Macinai, Bruno Madeddu, Massimo Martini, Gianluca Mazzeschi, Paolo Mugnai, Enrico Patacca, Rina Piccini, Simone Sabatini, Piero Sbrana, Roberta Silvestro, Riccardo Tomelleri, Giuseppe Tomelleri, Fabio Tulli, Massimo Vannozzi, Massimo Tommi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.