Toy Poodle Köpeği ve Özellikleri

Toy Poodle Köpeği ve Özellikleri

Toy Poodle cinsinin en çok bilinen renkleri

Toy Poodle ırkı Fransa’ya dayanmaktadır. Ataları babet su köpeği ve Belçika su tazısıdır. Atalarından kalma özelliklerin çoğunu barındıran ve geçmişte av köpeği olarak kullanılan türdür. Fransa’nın resmi köpeği olmasından ötürü yaygın olarak karşılaşacak ırklardandır. Diğer isimlerinden birisi ise Fransa Poodle olarak geçmektedir. Küçük ve korumacı içgüdülerine sahip ırkın farklı renkler ile görülmesi mümkündür.

Toy poodle özellikleri

Sevimli görüntüsü ve tüy yapısı ile sevilen köpek ırkları arasında yer almaktadır. Oldukça zeki ve yetiştirilme özelliği kolay cinslerdir. Atalarından gelen özelliklerini barındırması ise eğitim ve itaat yapılarının güçlü olduğunu göstermektedir. Evcil büyüme durumu söz konusu olduğunda uygulanacak eğitim süreci ise başarı oranını arttırır. Dünya üzerinde en zeki köpek ırkları arasında bulunan poodle, sevimliliğini de ortaya koyunca ev ortamında beslenmeye uygun hale geliyor.

Yapı olarak küçük boyutlarda ve ortalama ağırlıklara sahiptir. Eğitimine göre her göreve hazırlanabilir yapısı ise sıklıkla bekçi, av ve şov köpeği olmasını sağlar. Yetiştirilmesine göre hırçın, agresif, itaat eden ve hız endeksli cinstir. Doğa ortamlarına hızla ayak uydurabilir. Ancak genel beslenme ve büyüme alanı ev veya kucak olması gerekir. Bu yaşam tarzına alışkın ve istekli türdür.

whatsapp-image-2021-09-15-at-12-47-23.jpeg

Toy Poodle cinsinin en çok bilinen renkleri

Poodle ırkı atalarından gelen renkleri sürdürmeye devam eder. Ancak farklı renkler ve alışık olunan renk türleri mevcuttur. Sıklıkla karşılaştığımız renkleri ise;

  • Kahverengi
  • Siyah
  • Mavi
  • Gümüş
  • Gri
  • Bej
  • Koyu turuncu
  • Siyah – Beyaz
  • Beyaz

Bu renkler sıklıkla pet satışı yapan yerlerde ve yakınlarınızda karşılaşabileceğiniz türlerdir. Ancak standartların dışında birçok renk özelliğini barındırabilirler. Özellikle birden fazla rengi taşıyabilir ve sürekliliğini koruyabilir.

Toy poodle bakımı

Toy poodle bakımı önemli ve ciddi emek isteyen ırk özelliğine sahiptir. Haftalık banyo yaptırılması ve en az 6 hafta aralıklar ile tüy kesim işlemi uygulanmalıdır. Tüyleri kesilmeden önce ise aralıklı olarak bakımı sürdürülmelidir. Hassas ve çabuk gelişen yapılara sahiptir. Kulakları keskin ve algı yönü kuvvetlidir. Ancak en zayıf vücut bölgelerinden birisi olarak görülür. Parazitlenme durumu mümkündür, bu durumu yaşamamak adına sürekli muayene edilmesi gerekir.

Ağız ve diş bakımını ihmal etmemeniz gerekir. Dişlerinde tartar oluşumu diğer türlere nazaran daha sık görülür. Sürekli bakım yapılmaması halinde sağlık sorunları yaşamanız muhtemeldir. Bunlar dışında tüy dökmemesi ile evlerde tercih edilir. Bu durum ise takıntısı olan sahiplerin hoşuna gitmektedir. Ancak bahsedildiği üzere sürekli tüy bakımı bekler.

Toy poodle beslenmesi

Poodle türü beslenmesi ve egzersizleri dikkat gerektiren noktalardan birisidir. Çabuk kilo almaya uygun yapıları vardır. Hayvan kemiği veya kılçık türü besinlerden ötürü iç organlarında yırtılma sorunları yaşatabilir. Bu sorunlara dikkat edilmemesi durumunda enfeksiyon ve kusma problemleri yaşayabilir.

whatsapp-image-2021-09-15-at-12-47-23-1.jpeg

Balık ve kafeinli ürünlerini çok sevmektedirler. Fakat metabolizma özellikleri bu ürünleri sindirme konusunda sıkıntılar yaşatabilir. Kuru ve yaş mama ile günlük besin ihtiyaçları karşılanabilir. Ekstra günlük bazı takviyeler yapabilirsiniz. Takviyeleri kullanmadan önce veteriner hekiminize danışmanızda fayda olacaktır.

Yavru poodle beslenmesi ise doğum sürecinin ardından 4 ila 6 hafta arası anne sütünden ayırılmamalıdır. 6 hafta sonrasında ek gıda takviyeleri yapılabilir. Mamaları ezip süt ekleyerek verebilirsiniz veya bebek maması kullanabilirsiniz. Anne tarafından süt ile beslenemiyor veya ememiyorsa bu süreçte şırınga yardımı ile mama verebilirsiniz. Mama takviyesini günde 6 öğün uygulamanız gerekir.

Kaynak : https://nettepet.com/27/toy-poodle

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.