Toyota, Nissan ve Honda Üretimi Durdurdu

Toyota, Nissan ve Honda Üretimi Durdurdu

Japonya'da geçen hafta arka arkaya yaşanan depremler dün Sony'i bazı tesislerde geçici olarak şalter indirmeye yöneltmişti. Bugün de üç otomobil devi şirket parça sağlayamadıkları için geçici olarak üretimi durdurdu.

Geçtiğimiz hafta Japonya'da meydana gelen depremde can kaybı artarken, maddi zararlar da büyümeye devam ediyor. Dün Sony'nin belli başlı tesislerde üretimi askıya almasının ardından, 3 otomobil üreticisi dev; Toyota, Nissan ve Honda üretimi geçici süreyle durdurduklarını açıkladı.

Japonya'yı vuran şiddetli iki depremin ardından yaralarını sarmaya çalışan ülkede üretim yapan dünya devleri tek tek şalter kapatıyor. 45 kişinin öldüğü binden fazla insanın yaralandığı perşembe günü gerçekleşen 6,5 ve cuma günü gerçekleşen 7.3 şiddetindeki depremler dünya devlerini zora soktu. Her iki depremin ardından artçı depremler devam ederken, şu ana kadar toplam artçı sarsıntıların toplam sayısının 600 olduğu açıklandı.

Ülke ekonomisini çok ağır şekilde etkilemeye devam eden depremin ardından şirketler üretim için gereken parçalara ulaşma konusunda konusunda büyük sıkıntı çektikleri gerekçesiyle üretimi durduklarını belirttiler. Geçtiğimiz günlerde Mitsubishi de üretimi belli başlı tesislerde durdurduğunu açıklamıştı. Öte yandan Honda yine aynı şekilde belirli tesislerin üretim yapmayacağını açıklamıştı ancak üretim için gerekli olan parçalara ulaşamadığını söyleyerek şalteri geçici süre için tamamen indirdi

Sony de şalter indirdi

Geçtiğimiz hafta iki gün üst üste yaşanan depremlerden etkilenen Sony’nin Kumamoto’daki fabrikası mecburi olarak üretimi durdurdu. Japon teknoloji devi kamera sensörü üretiyor ve ilk sırada Apple olmak üzere bir çok teknolojik malzeme üreticisinin kamera ihtiyacını karşılıyordu. Şirket tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Kumamoto’da üretimin geçici süreli durdurulduğu belirtilirken fabrikanın tekrar ne zaman tekrar üretime başlayacağı belirtilmedi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.