Toyota’dan otomobil üreticilerini sevindiren hamle!

Toyota’dan otomobil üreticilerini sevindiren hamle!

Günümüzde otomobil üreticilerinin ana hedefi tamamen elektrikli araçlar olsa da, bu geçiş sürecinde hibrit araçlar büyük önem taşıyor. Hibrit araçlarını kullanıcılarla buluşturan Toyota’dan rakiplerini sevindirecek bir hamle geldi.

Toyota tarafından yapılan açıklamada alınan 24.000 patentin artık herhangi bir lisansa tabi olmadan ücretsiz bir şekilde kullanılabileceği duyuruldu. Bu adım akıllara elektrikli otomobil devi Tesla’yı getirdi. 2014’te Tesla herkesi şaşırtan bir hamle ile sahip olduğu tüm patentleri diğer otomobil üreticilerine açmıştı. Tesla uzun zamandır çıkışı dört gözle beklenen Tesla Model 3s modelini piyasaya sürdü. Twitter ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru yapan firma, modellerin fiyatlarını da paylaştı.

Toyota hibrit araç patentlerini dünyaya açtı!

Toyota yetkilileri 20 binden fazla patentin ücretsiz hale getirilmesinin hibrid ve tamamen elektrikli araçların yaygınlaşmasına yardımcı olacağını belirtiyor. Bununla birlikte sürecin hızlanmasının iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında emisyon hedeflerine ulaşılmasını kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Patentlere ücretsiz erişimin yanı sıra Toyota’nın motorlarını, akülerini, güç kontrol ünitelerini, elektronik kontrol ünitelerini ve diğer sistemlerini kullanan elektrikli araçlar üreticilerine ücretli bir teknik destek sunacağını belirtti.

Bu sayede hibrid araçların üretim sürecini kolaylaştıran Toyota diğer üreticilere sağlayacağı teknik destek ve parça tedariği konusunda taleplerin artması sayesinde bunu önemli bir gelir kaynağı haline getirebilecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.