TR Karekod yolda

TR Karekod yolda

Ödeme işlemlerinde bir süredir kullanılan karekodlara ilişkin yeni bir yönetmelik yayımlandı. 

Resmi Gazete’de Ödeme Hizmetlerinde TR Karekodunun Üretilmesi ve Kullanılması Hakkında Yönetmelik adlı başlık ile yayımlanan yönetmelik, toplamda 13 maddeden oluşuyor. Maddelerde yer alan detaylara göreyse TR Karekodunun üretilmesi gerekli olan hususlarda kullanılması koşulu geliyor.

Bunun yanında işyeri tarafından sunulan karekod yöntemi kullanılarak ödeme yapılmasına olanak sağlayan altyapının en geç 31 Aralık 2021 tarihine kadar oluşturulması için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Merkez Bankası bu süreyi bir yılı geçmeyecek şekilde uzatmaya yetkilendirilmiş kurum olarak kayıtlara geçiyor.

Yönetmelikte ödeme hizmeti kapsamına giren giren ve bunun yanı sıra ve karekod kullanılarak yapılan ödeme işlemlerini kapsayan yönetmelik toplamda 4 bölümden oluşuyor.

Yönetmeliğin ilk bölümünde “TR Karekod Yönlendirme Sistemi“, “TR Karekod işlemlerinde ödeme hizmeti sağlayıcısı ile işletmelerin sorumlulukları” ve “Yabancılık unsuru içeren işlemler ve geçici hükümler” gibi konular yer alıyor.

Bu yönetmeliğe göre artık ödeme hizmeti kapsamına giren ve karekodları kullanılarak yapılan her ödeme işleminde, yeni karekodun kullanılması gerekecek zaten bu koşullar yönetmelikte belirtiliyor.

Yayımlanan yönetmeliği okumak isteyenler için bağlantı bırakıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.