Trafik Terörüne Kurban Giden İzmirli Sanatçı İçin Müzikli Anma

Trafik Terörüne Kurban Giden İzmirli Sanatçı İçin Müzikli Anma

İstanbul Bağdat Caddesi'nde kaldırımda yürürken trafik terörü yüzünden hayatını kaybeden İzmirli Sanatçı Okan Arıkan, yarın olay yerinde düzenlenecek olan törende müzikle anılacak.

Genç yaşta trafik terörüne kurban giden Okan Arıkan’ın yakınları ve sevenleri “Trafik Terörüne Dur” demek için saat 15.00-18.00 arasında Bağdat Caddesi’nde buluşacak. İki hafta önce Bağdat Caddesi’nde kaldırımda yürürken Orkun Efe Bardakçı’nın kullandığı 34 YK 3689 plakalı aracın yolun sağında park halindeki 34 PA 8149 plakalı araca arkadan çarptıktan sonra kaldırımda yürüyen Okan Arıkan’a çarpmış ve Arıkan olay yerinde can vermişti. 28 yaşında hayata veda eden ve İstanbul Film Müzikleri Orkestrası’nda keman sanatçısı olarak görev yapan Okan Arıkan’ın acılı ailesi ve sanatçı arkadaşları, önlenemeyen trafik terörüne tepki için Bağdat Caddesi’nde toplanarak bir etkinlik düzenleyecek.

Talihsiz gencin can verdiği olay yerinde müzisyen arkadaşlarının şarkılar söyleyip karanfil dağıtacaklarını açıklayan Arıkan ailesi, törene katılım için herkese çağrıda bulundu. Genç keman sanatçısının yakınları, yarın düzenlenecek etkinliğe desteklerinden dolayı Kadıköy Belediyesi ve Göztepe Dayanışması'na teşekkür etti. Bağdat Caddesi Dore Müzik’in önünde gerçekleşecek etkinliğe ilginin büyük olması bekleniyor. Öte yandan, “Bağdat Caddesi Katilleri En Ağır Ceza ile Cezalandırılsın” başlığı ile Change.org sitesinde başlatılan ve devam eden imza kampanyasına şimdiye kadar 9 bine yakın imza toplandı.

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

Ölümlü trafik kazalarının önüne geçebilmek için, Bağdat Caddesi başta olmak üzere Cemil Topuzlu Caddesi, Çetin Emeç Bulvarı ve Bostancı sahil yoluna “Koridor Hız Denetim Sistemi” 2016’nın başında kurulmuştu. 50 kilometre hız sınırını aşan sürücülerin anında belirlendiği ve ceza kesildiği sistemin caydırıcı olmadığını belirten semt sakinleri, caydırıcı olmamasının en önemli örneğinin Okan Arıkan’ın trafik terörüne kurban gitmesiyle kanıtlandığını belirterek cezai yaptırımların ağır şekilde uygulanması durumunda bu tarz kazaların yaşanmayacağını açıklıyor.

Bağdat Caddesi’nde son 16 yıl içerisinde Celesun Uras, Selin Uras, Şükrü Özçelik, çiçekçi Mehmet Kaya, Feride Buşra Taşçı ve Okan Arıkan’ın öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı onlarca trafik kazası yaşandığını belirten semt sakinleri Bağdat Caddesi’nin en fazla iki şerit olması ve cezaların da caydırıcı niteliğinin bulunması gerektiğini belirtiyor.

KİMDİR?

Evin tek çocuğu olan ve İzmir’de doğan Okan Arıkan, 3 yaşında müzik ile uğraşmaya başladı. Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nden mezun oldu daha sonra İstanbul’a yerleşti. Okan Arıkan, Demet Sağıroğlu, Moğollar grubu gibi sanatçılarla çalıştı. Askerden yaklaşık 3 ay önce gelen Okan Arıkan’ın son dönemlerde film müzikleri üzerine uğraşıyordu. İzmirli olan genç sanatçı, yine memleketi olan İzmir’de Kaynaklar Eski Mezarlığında toprağa verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.