Tramvay Çalışmaları Hızlandırıldı

Tramvay Çalışmaları Hızlandırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların yaz tatiline girmesi ve trafik yoğunluğunun azalmasıyla birlikte Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım çalışmalarında da vites yükseltecek.

Tarihi kent kimliğinin önemli unsurları arasında yer alan tramvayları daha çağdaş ve konforlu bir şekilde yeniden hizmete sunmak için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin iki yakasında süren hat imalatlarında önemli mesafe kat etti. Karşıyaka'da hat imalatları yüzde 75, Konak Tramvayı'nda ise yüzde 18 oranında tamamlandı. Karşıyaka ve Konak hattındaki çalışmalar, günlük hayatın ve trafik düzeninin olumsuz etkilememesi için etaplar halinde sürdürülürken, okulların kapanmasıyla birlikte sıra daha zorlu aşamalara geldi.
 
Şehitler Caddesi tek şeritten ilerleyecek
Konak hattının Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki kara tarafında "Meydan ve Taşıt Alt Geçidi" bölgesine, deniz tarafında ise Göztepe bölgesine ulaşıldı. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sona ermesiyle birlikte sıra Şehitler Caddesi’ndeki hat imalatlarına geldi.


Şehitler Caddesi üzerinde Halkapınar’a gidiş yönünde tretuvar yanındaki şeritten geçecek olan tramvay hattı imalatına 20 Haziran'dan itibaren başlanacak. Çalışmalar süresince Şehitler Caddesi'nde trafik akışı, Liman Caddesi'nden giriş olacak şekilde Halkapınar Kavşağı’na doğru (Meles Köprüsü) tek yönlü olacak.
Şair Eşref Bulvarı (Alsancak Camii-Montrö Meydanı arasındaki) çalışmalara da Ramazan Bayramı’nın ardından başlanacak.
 
Bostanlı Köprüsü yenileniyor
20 Haziran'dan itibaren çalışmaların başlayacağı bir diğer nokta ise Karşıyaka tramvay güzergahı üzerinde bulunan Bostanlı Deresi Köprüsü olacak. İZSU Genel Müdürlüğü tarafından hidrolik kesitinin yetersiz olduğu tespit edilen köprü, yaşanması olası bir taşkın sırasında tramvay hattının zarar görebileceği gerekçesiyle yenilenecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi Köprüsü'nün yeniden yapılması aşamasında taşıt trafiğinin aksamaması için bölgede gerekli trafik düzenlemelerini yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.