TRAVEL TURKEY İZMİR’İN PARTNER ÜLKESİ BELLİ OLDU

TRAVEL TURKEY İZMİR’İN PARTNER ÜLKESİ BELLİ OLDU

7 – 10 Aralık’ta 11. kez yapılacak olan Travel Turkey İzmir’in partner ülkesi, 2016 yılında bir milyonun üzerinde turistin geldiği Ukrayna olarak belirlendi. Partner il ise Nevşehir.

Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir, 7 – 10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinin turizm zenginliklerini, yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen Travel Turkey İzmir, fuarizmir”de gerçekleşecek görüşmelerle birlikte gelecek yıl için umut tazeleyecek.


11. Travel Turkey İzmir’in partner ülkesi Ukrayna olarak belirlendi. Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat olanağının bulunması nedeniyle birliktelik ayrı bir önem kazandı. Turizm potansiyelinin artırılmasında Travel Turkey İzmir önemli bir rol oynayacak. 


Ukrayna’dan Türkiye’ye 2014 yılında 657 bin, 2015 yılında ise 706 bin 551 kişi gelirken; 2016 yılında turist sayısı bir milyon 45 bin oldu. Travel Turkey İzmir Fuarı ile birlikte 2018 yılında turist sayısının daha da artması bekleniyor.
Ayrıca katılımcılar arasında yapılacak ikili görüşmelerle birlikte ticari anlaşmaların da geliştirilmesi hedefleniyor. 
Travel Turkey İzmir’in Partner İli ise Nevşehir. Olağanüstü güzellikte tarihi ve doğal değerlere sahip olan Nevşehir, Travel Turkey İzmir ile birlikte bölgesindeki otel ve acenteleri, turizm alternatiflerini profesyonellere tanıtacak. Fuarda, yeni turizm anlaşmaları, görüşmelerin yapılması ve bölge turizmine katkı sağlanması hedefleniyor.  


Bünyesinde Göreme Milli Parkı ve dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Kapadokya’yı barındıran Nevşehir, turist sayısında da başlarda yer alıyor.  1985 yılında hem kültürel hem de doğal miras olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Göreme Milli Parkı ile Kapadokya Bölgesi, birçok tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Göreme Milli Parkı, Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, Karain Güvercinlikleri, Karlık Kilisesi, Yeşilöz Theodoro Kilisesi ve Soğanlı Arkeolojik Alanı, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunuyor. 


Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması nedeniyle ilan edilen ‘2018 Troia Yılı’nın tanıtımı için, ‘Travel Turkey İzmir’de  etkinlikler düzenlenecek.
Dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan antik Troia kenti, beş bin yıllık tarihi ile yalnız Türkiye’nin değil dünyanın da en önemli turistik ve tarihi değerlerinin başında geliyor. 
 

50’nin üzerinde ülkeden alım heyeti fuarda ağırlanacak
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığında düzenlenen fuar, yeni ürün ve hizmetleri tanıtırken; yeni işbirliği anlaşmalarına da zemin oluşturacak. Her yıl gerçekleştirilen Alım Heyetleri Programı ile Travel Turkey İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen turizm sektörü temsilcileri ve satın alma heyetlerini, katılımcı firmalar ile bu yıl da buluşturmaya devam edecek.  


Türk Hava Yolları’nın desteği ile organize edilen Alım Heyeti Programı çerçevesinde getirilen yurtdışı satın alıcılar ile katılımcıların önemli iş görüşmelerine imza atması bekleniyor.  10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde 52 ülkeden 179 yabancı, 518 yerli satın alıcı katılımcı firmalar ile fuar boyunca 7 bin 160 yüz yüze görüşme yapmıştı. 


Ulaşım özel bölümü fuarda ilgi odağı olacak


Fuar kapsamında; fuarizmir’in B holünde gerçekleşecek olan Turizm Ulaşım Özel Bölümü’nde, Güleryüz, Otokar, Volkswagen gibi çok sayıda firma, turizm taşımacılığına yönelik en çok ilgi çeken ve çıkaracağı yeni modellerini sergileyecek. 


Ulaşım Özel Bölümü’nde amaç, turizm sektöründe turizm taşımacılığını sağlayan firmaların başta belediyeler, ticaret odaları gibi çeşitli kamu kurumları, tur operatörleri, acenta sahipleri ve otel yetkilileri ile bir araya gelmesi,  yapılacak anlaşmalarla ticaret hacminin büyümesi ve turizm sektörüne katkı sağlanması.
 

 Gastronomi Turizmi Kongresi 

3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi Travel Turkey İzmir ile eş zamanda, 7-9 Aralık 2017 tarihleri arasında fuarizmir’de düzenleniyor. 


İZFAŞ, TÜRSAB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya getirecek olan Uluslararası Kongre, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisini ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisini tartışmayı amaçlıyor. 


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi ve Kastamonu Belediyesi’nin destinasyon sponsorluklarıyla yöresel lezzetlerin buluşacağı 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde; İtalya’nın en önemli lezzet duraklarından, Slow Food ve Slow City akımının uluslararası merkezi olan Torino da misafir kent olarak yerini alacak.  
Kongrede dünyaca ünlü yerli ve yabancı şefler tarafından gerçekleştirilecek olan Workshoplar, katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. 


Fransa, Japonya, Yunanistan, Hollanda gibi ülkelerden gelecek ünlü şefler tarafından eğitimlerin gerçekleştirileceği Tadım atölyelerinde katılımcılara sertifika verilecek. 


Koku Atölyesi’nden su tadımına, kahve eğitiminden zeytinyağı tadımına kadar birçok etkinliğin yapılacağı atölyelerde katılımcılar değişik ürünleri tatma şansı bulacak. 
Ayrıca Türkiye Aşıcılar Federasyonu (TAFED) ve İzmir Aşçılar Derneği desteğiyle altı farklı kategoride gerçekleşecek yarışmalarla lezzetli bir kongre gerçekleşecek. 


Çeşitli kültürlerin yeme içme alışkanlıklarını, gastronomi geleneklerinin yerel ve bölgesel turizme etkisinin işleneceği Gastronomi Turizm Kongresi, bilimsel programı yanı sıra sosyal programıyla da ziyaretçilerine keyif verecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.