Tribation uygulaması, İzmir'de tanıtıldı

Tribation uygulaması, İzmir'de tanıtıldı

Amatör ve profesyonel tüm sporcular için engelleri kaldıracak bir platform olmayı amaçlayan Tribation aplikasyonun tanıtım toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti.

Mehmet Özdoğru- İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) işbirliğiyle hayata geçirilen, sporcuları ve scoutları bir araya getirerek, amatör veya profesyonel fark etmeksizin herkes için engelleri kaldıracak bir platform olmayı amaçlayan ‘Tribation’ uygulamasının tanıtım toplantısı, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. Toplantıya, Tribation aplikasyonunun kurucusu ve CEO’su Timur Toramanoğlu, World17 Group Yönetim Kurulu Başkanı Adam Garipoğlu, İZVAK Başkanı Ali Erten, TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, İzmir spor kulüplerinin yöneticileri ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi katıldı.

“Başarılı olması için çalışacağız”

Toplantının açılışında konuşan İZVAK Başkanı Ali Erten, bu projenin ilk olarak Talat Papatya vasıtasıyla Göztepe Spor Kulübü’ne geldiğini fakat onların bu projeye tüm İzmir kulüplerini dahil ettiğini belirterek, “Bütün kulüplerimizi sisteme dahil edildi. Neden Türkiye’de, İzmir’de başlandı? Bu da bizim birlik, beraberliğimizin getirdiği bir güçtür. Biz İZVAK olarak sizlerle çok yol aldık. İlk defa böyle bir projenin içindeyiz ancak gelişen dünyada, kulüplerimize fayda, imkan sağlayacak, fırsat yaratacak her işbirliğinin içinde olacağız. Çünkü görevimiz ve amacımız bu. Onlara kaynak yaratmak, imkan yaratmak ve gelişmelerini sağlamak... Bunun için bu projenin başarılı olabilmesi için de elimizden gelen her türlü desteği kulüplerimizle vereceğiz” dedi.

Tüm branşlar, tek platfotmda

Erten’in ardından söz alan Tribation Kurucusu ve CEO’su Timur Toramanoğlu ise, “En son 2018’in başında Tribation fikrini oluşturup, bunu projeye dönüştürdük. Bunu kullanılır duruma getirip, bugün itibariyle markete hazır duruma geldiğimiz için kullanıcıların hizmetine sunmuş oluyoruz. Tribation nedir? Tribation’un amacı, dünyadaki amatör sporcuları tüm branşlarda ekip ve bireysel branşlarda aynı platform içinde toplamak, etkileşimlerini, bilgi alışverişlerini ve birbirlerine yardımcı olmalarını sağlamak, tüm sporun içinde olan herkesi, seyircisinden taraftarına kadar aynı platform içinde toplamak. Platform, katılımcıların sosyal medya ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde düzenlenmiştir.

Uygulamada, scout aracı vardır. Dünyanın herhangi bir yerinde oturup, ayrıntılı tarama yapılıp dünyanın herhangi bir yerindeki sporcuyu ekranına düşürebilecek. Sporcular ayrıntılı profil oluşturabilecekler, bu sayede kendilerini gösterebilecekler. Amacımız dünyadaki bütün sporcuları bütün branşlarda bir araya getirip etkileşimlerini sağlamak. En önemli şeylerden biri network. Uygulama 48 ayrı dilde kullanılıyor, global bir aplikasyon. En başta yapmamız gereken şey veri tabanımızı artıırp marka değerimizi yükseltmek olacak” diye konuştu.

“Fırsat eşitsizliğini önleyecek”

Bu projeyle fırsat eşitsizliğini menajerlerin de pozisyonlarına zarar vermeden, gelişmemiş bir yerde, arkasında biri olmayan kişilerin, profesyonel takımlara ulaşabilmesini sağlamak olduğunu belirten ve uygulamanın ücretsiz olduğuna dikkat çeken Word17 Group Yönetim Kurulu Başkanı Adam Garipoğlu ise, “Nasıl iş bulma platformu dediğimizde akla Linkedin geliyorsa, spor camiası dediğimizde de akla Tribation gelsin istiyoruz. Yavaş yavaş kullanıcıların fikrilerini dinleyerek büyümeye devam edeceğiz. Elinden tutulmadı klişesini dijital olarak değiştirebiliriz. Platforma, bisiklet ve beyzbol sporcularından hızlı bir giriş olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İzmir’in projesi oldu

TYSD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş ise, “Projenin İzmir’den ve İzvak’tan başlaması çok önemli. Fırsat eşitsizliğini önlemeyi amaçlıyorsa, İzmir’den başlamaları daha da önemli. Yeni girişimin akıbetini merakla bekliyoruz ve başarılı olmasını diliyoruz. Bu sayede, futbol dışında da sporculara bir kapı açılmış olur” dedi. Göztepe Spor Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya ise, ilk olarak Göztepe için kendisine böyle bir teklif geldiğinde heyecanlandığını ve projenin nerelere geleceğini tahmin ettiğini belirterek, “Gelin bu projeyi İzmir’den başlatalım ve tüm İzmir’in projesi yapalım dedim. İzmir kazandı, İzmir’in kazanmasından dolayı biz çok gururluyuz. Proje için ya tutarsa diyorum. Bu tarz projelerin ne olacağı belli değildir. Biz gücümüzü birleştirirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum.

İlklerin şehri olan İzmir’de bir ilki başarırız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Altay Spor Kulübü Yöneticisi Sabri Sevenoğlu ise, proje heyecan verici ve gelişmeye müsait olduğunu ifade ederek, “Bizim gibi üretici kulüplerin, amatör sporculara daha kısa sürede ulaşabileceği bir platform. Bu projenin İzmir’den başlaması da güzel bir şey” ifadelerini kullandı. Altınordu Futbol Kulübü Yöneticisi Sinan Bezircilioğlu ise, projeye inandığını ve başarılı olacağını düşündüğünü söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.