Trump bahaneler üretmeye devam ediyor

Trump bahaneler üretmeye devam ediyor

"Kadınlar bana gelip 'Çok daha kötülerini duydum' diyor."

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump, kadınlara yönelik cinsiyetçi ifadelerle dolu ve ‘soyunma odası sohbeti’ dediği 2005 yılına ait kaydı savunmak için türlü bahaneler üretmeye devam ediyor.

ABD’de 8 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyet Parti adayı olarak yarışacak iş adamı Donald Trump’a ait 2005 tarihli bir kayıt sızdırılmıştı. Washington Post gazetesi tarafından yayınlanan ses kayıtlarıyla Access Hollywood programının sunucusu Billy Bush ve kimliği belirsiz bir kişiyle birlikte seyahat eden Trump’ın, programın diğer sunucusu Nancy O'Dell hakkında, “Ona yaklaştım ama başaramadım. İtiraf ediyorum. Onu s.kmek istedim. Evliydi” dediği ortaya çıkmıştı. Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton’la karşı karşıya geleceği ikinci tartışmanın hemen öncesinde yayınlanan bu kayıt nedeniyle kadınların tepkisini çeken Trump, tartışmayı lehine çevirmek için Clinton eşi eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın çapkınlıklarını ortaya dökmek istemiş, hatta Bill Clinton tarafından taciz edildiğini anlatan kadınlarla bir basın toplantısı düzenlemişti.

Tüm bu çabalarına karşın, kadınlara yönelik cinsiyetçi söylemleriyle sık sık gündeme geldiği için hakkındaki imajı düzeltemeyen Trump, son çare yine kadınlara sarıldı. Çok sayıda kadının kendisine gelip “Hayatım boyunca çok daha kötülerini duydum” dediğini iddia eden Trump, “Bu, seçimin kaybedilmesine neden olacaksa çok kötü, o zaman diğer hayatıma dönmeliyim. Ama sana bir şey söyleyeyim, Bill, galiba seçimi biz kazanacağız” dedi.

TRUMP’TAN RYAN VE MCCAIN’E: ONLARSIZ DAHA İYİYİM 

Bu arada ardı ardına patlattığı skandalları nedeniyle Cumhuriyetçiler cephesinin ağır toplarının desteğini kaybeden Trump, kendisine “Hatalarını düzeltip duramam” diyen Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ve eski Cumhuriyetçi Parti başkan adayı John McCain’e ateş püskürdü. Ryan ve McCain olmadan ‘daha iyi’ olduğunu söyleyen Trump, Ryan’la ilgili olarak “Onun desteğini istemiyorum, onun desteğini önemsemiyorum. Ben insanlar için kazanmak istiyorum çünkü Hillary Clinton, o bir felaket” diye devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.