Trump Dönemine Saatler Kaldı

Trump Dönemine Saatler Kaldı

Seçilmiş başkan Trump'ın Başkanlık koltuğuna oturmasına saatler kaldı.

Donald ve Melania Trump Beyaz Saray yakınlarındaki St John kilisesinde ayine katılmak için yola çıktı. 

ABD'nin 45. başkanı seçilen Trump'a eşinin yanısıra kızı Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner eşlik ediyor.  Daha sonrasında ise St. John kilisesini ziyaret ettiler. 
 
Dünyanın dört bir yanında Trump karşıtı gösteriler  sürüyor.  Londra, Brüksel, Filistin, Manila, Kiev, Sydney ve Dublin protesto merkezlerinden bazıları.
 
17.20 : Başkan Barack Obama, son kez Beyaz Saray'dan dışarıya adımını attı. Twitter hesabından duygusal mesajlar paylaşan Obama, "Hayatımı sizin hizmetinize adamak bir onurdu. Siz beni daha iyi bir lider ve adam yaptınız. Durmayacağım! Değişime inanıyorum çünkü size inanıyorum" dedi.

17.00 : Melania Trump'ın üstündeki toz mavisi elbise, eski başkan John F. Kennedy'nin eşi Jacqueline Kennedy'nin stiline benzetildi. Kıyafeti tasarlayan modaevi, Ralph Lauren. Kızı Ivanka Trump ve kocası Jared Kushner de yeni başkanla birlikte.


16.45 : Trump ailesi flaşların önüne çıktı. Kırmızı bir kravat takan Trump'a eşi Melania eşlik ediyor. Çift, St. John kilisesini ziyaret ederek tarihi güne başladı.

16.40 : Reuters haber ajansı, Washington'da kendilerini birbirlerine zincirleyen protestocuların fotoğraflarını geçiyor.

16.40 : Başbakan Binali Yıldırım, yeni başkana Twitter'dan mesaj verdi: "DonaldTrump'a başarılar diliyoruz. Türkiye'nin yaptığı barışı kalıcı hale getirme çabalarına daha fazla destek vermelerini bekliyoruz."

16.25 : Rus sanatçı Vasily Slonov ise, Sibirya'daki Krasnoyarsk'da Trump'ın yemin töreni için sıra dışı bir çalışma hazırladı. Slonov ve yardımcısı, kent sokaklarında Trump'ın fotoğrafını taşıyor.
 
Ünlü tarihi köprü Tower Bridge, siyasetin merkezi Westminster Köprüsü, Londra'yı ziyaret edenlerin uğrak noktası dev London Eye dönme dolabı  ile kültür ve sanatın kalbinin attığı Southbank kıyılarından görülen köprülere asılan afişlerde, 'Duvarlar değil köprü inşa edin', 'İslamofobiye karşı birleşin' ve 'Bundan sonra ne olacağı bize kalmış' yazıldı. Göstericiler ayrıca ellerinde 'Açık fikirlilik' yazılı pankartlar taşıdı.
 
İrlanda'nın başkenti Dublin'de benzer afişler asıldı. Britanya genelindeki 150 köprünün afişlerle donatıldığı bildiriliyor.
 
16.00 : Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, günün ağarmaya başladığı Washington'dan ilk fotoğrafları geçti. Fotoğraflarda Trump destekçilerinin toplanmaya başladığı görülüyor. Tören için başkente gelen Trump taraftarlarından biri, BBC'ye verdiği röportajda, "Sabaha kadar uyuyamadım" diyor.
15.50 : Trump, ilk mesajını Twitter üzerinden verdi: 'Her şey bugün başlıyor...'Donald Trump başkanlık görevine başladığı günün ilk Twitter mesajında "Her şey bugün başlıyor.
Yemin töreni için sabah 11'de görüşelim. Hareket devam ediyor-İş başlıyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.