Trump, öfke kustu! 'Nazi işgali altında Almanca öğreniyordunuz'

Trump, öfke kustu! 'Nazi işgali altında Almanca öğreniyordunuz'

Fransa lideri Macron'a öfkesi dinmeyen ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından "I. ve II. Dünya Savaşı'nda Almanlar Fransa'dan nasıl çıkarıldı? ABD gelmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlamıştınız" diye yazdı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Trump'ın sözlerine şimdilik yanıt verilmeyeceği belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Fransa lideri Emmanuel Macron'a öfkesi dinmiyor.

Avrupa ordusu kurulmasını isteyen Macron'a bir kez daha hedef alan Trump, Twitter hesabından I. ve II. Dünya Savaşı'ndaki Alman işgalini hatırlattı: "Emmanuel Macron Avrupa'yı ABD, Çin ve Rusya'dan korumak için ordu kurulmasını öneriyor. Ancak I. ve II. Dünya Savaşı'nda Almanlar Fransa'dan nasıl çıkarıldı? ABD gelmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlamıştınız. NATO için öde veya hiçbir şey."

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Trump'ın sözlerine şimdilik yanıt verilmeyeceği belirtildi. Hafta sonu Paris'te bir araya gelen liderler, Avrupa ordusu ve NATO'ya yapılacak ödemeler konusunda yumuşama sinyali vermişti. Ancak Trump görüşmeden saatler önce Macron'un önerisini 'aşağılayıcı' bulduğunu söylemişti.

20 Ocak 2017 tarihinde ABD başkanlık koltuğuna oturan Trump, başından beri NATO'daki Avrupalı müttefiklerinden daha fazla para istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.