Trump ve Suudi Veliaht Prens, İran'ı hedef tahtasına koydu!

Trump ve Suudi Veliaht Prens, İran'ı hedef tahtasına koydu!

Beyaz Saray, ilk kez Washington'a resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prens'i Selman'ın Başkan Trump'la görüşmesinin detaylarına dair açıklamalar yaptı.

Açıklamaya göre, liderlerin iç savaş ülkesi Yemen'i masaya yatırdığı ve İran destekli Husilerin bölgeye yönelttiği tehditlere karşı atılacak adımları ele aldı.


Göreve geldikten sonra ilk yurt dışı gezisini yaptığı Suudi Arabistan'dan yüz milyarca dolarlık anlaşmayla dönen ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı ağırladı.

Uluslararası medyanın büyük ilgi gösterdiği buluşmaya ilişkin bugün resmi bir açıklama yapıldı.


Beyaz Saray açıklamasında, Trump ve Veliaht Prens'in ekonomik ilişkilerin yanı sıra iç savaş ülkesi Yemen'i masaya yatırdığı belirtildi.

Açıklamaya göre, liderler Yemen'de İran'ın desteklediği Husilerin bölgeye yönelttiği tehditleri ele aldı ve insani durumun düzeltilebilmesi için atılacak adımları da görüştü.

Trump ve Veliaht Prens, baş başa görüşmenin ardından da gazetecilere konuştu. Suudi Arabistan'ın ezeli düşmanı İran'ı hedef alan ABD lideri Trump, açıkça Riyad yönetiminin yanında durdu.

ABD'nin Ortadoğu'daki bazı askerlerinin ayrılacağı bilgisini paylaşan Trump, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin tecrit ettiği Katar'ı da üstü kapalı eleştirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.