Trump'ın Başdanışmanı: 50 Yıl Biz Yöneteceğiz

Trump'ın Başdanışmanı: 50 Yıl Biz Yöneteceğiz

ABD'de başkan seçilen Donald Trump'ın başdanışman olarak atadığı Steve Barron, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu

ABD'de Barack Obama'dan başkanlığı devralmaya hazırlanan Donald Trump'ın başstratejist ve başdanışman olarak atadığı Steve Barron çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hollywood Reporter'a verdiği mülakatta 'karanlık güzeldir' diyen Barron; "Dick Cheney. Darth Vader. Şeytan. Bu güçtür. Liberaller yanıldıklarını gördüklerinde, ne olduğumuzı ve ne yaptığımızı görmediklerini anladıklarında, bizi kurtaracak tek şey güç olacak." ifadelerini kullandı.

"50 YIL BOYUNCA BİZ YÖNETECEĞİZ"

Başdanışmanlık görevine getirilmeden önce Trump'ın kampanya menajerliğini yürüten Bannon, seçimdeki rakipleri Demokratları da sert ifadelerle eleştirdi. Kendisini 'ulusalcı' olarak tanımlayan Barron, "Ben ulusalcıyım. Ben bir ekonomik ulusalcıyım. Globalistler, Amerikan işçi sınıfını yok ettiler ve Asya'da bir orta sınıf yarattılar. Konu Amerikanların artık sömürülmek istememesiyle alakalı. Eğer Trump bunu başarırsa, beyaz oyların yüzde 60'ını, siyah ve hispanik oyların yüzde 40 alacağız. 50 yıl boyunca biz yöneteceğiz. Demokratlar bunu ıskalıyorlar. İnsanlara 9 milyar dolar sermayesi olmasına rağmen 9 kişi çalıştıran şirketlerle gidiyorlar. Gerçek bu değil. Dünyanın neyle alakalı olduğunu göremiyorlar." şeklinde konuşmuştu.

"REAGEN DEVRİMİNDEN DAHA BÜYÜK"

Tamamen yeni bir politik hareket inşaa edeceklerini belirten Barron, "Her şey işlerle alakalı. Trilyon dolarlık bir altyapı planım var. Bu her şeyi yeniden inşaa etmek için harika bir fırsat. Tersaneler, demir çelik fabrikaları. Hepsini yükseltelim. 1930'lardaki kadar heyecanlı. Reagan devriminden daha büyük. Muhafazakarlar ve popülistler, milliyetçi ekonomik bir hareketin içerisinde." ifadelerini kullandı.

ATANMASI TEPKİ YARATMIŞTI

Bannon, Trump’ın seçim kampanyası menajeri olmadan önce, yabancı düşmanlığı ve nefret söylemi yaptığı eleştirilerinin odağındaki Breitbart adlı yayın kuruluşunu yönetiyordu. Cumhuriyetçi Parti’nin çizgisi dışındaki açıklamalarıyla zaman zaman tepki toplayan Bannon’ın bu göreve getirilmesi ülkedeki birçok kesim tarafından “endişe verici” olarak yorumlandı.

Trump'ın Bannon ataması Cumhuriyetçi Parti içinde dahi tartışmalara neden olmuştu. Bannon, aşırı sağcı ve ırkçı kabul edilen fikirleriyle partililerin mesafeli yaklaştıkları isimlerden biriydi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.