TSK Açıkladı: 12 Terörist...

TSK Açıkladı: 12 Terörist...

TSK'dan flaş açıklama

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 180'inci gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 52 hedef karadan ve havadan vuruldu. Koalisyon güçlerince düzenlenen hava harekatları ile topçu ateşleri sonucu 12 terörist etkisiz hale getirildi.
 
İşte TSK'dan yapılan açıklama:
 
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.         
 
19 Şubat 2017 günü saat 07.00’ye kadar meydana gelen gelişmeler: Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan yapılan yoğun ateş desteği ile büyük ölçüde kontrol sağlanan El Bab meskûn mahallinin DEAŞ unsurlarından temizlenmesine yönelik harekât devam etmektedir.  
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 41 DEAŞ TÖ hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 11 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 8 bina, 1 bombalı araç ve 1 araç imha edilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekâtı sonucunda; 4 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiş, 1 araç imha edilmiştir.  İcra edilen topçu atışları ve hava harekâtı sonucunda toplam 12 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hâle getirilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.