TSK açıkladı! Zeytin Dalı Harekatı'nda 782 hedef imha edildi

TSK açıkladı! Zeytin Dalı Harekatı'nda 782 hedef imha edildi

Harekatın başlangıcından bu yana PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu 1931 terörist etkisiz hale getirildi. Harekat kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından 782 terör hedefi imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Zeytin Dalı  Harekatı'nın başlangıcından bu yana PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu 1931 terörist  etkisiz hale getirildi, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından 782  terör hedefi imha edildi. 

      Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içi  ve dışında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle  mücadeleye ilişkin bilgi verildi.

      Buna göre, terör örgütü PKK/KCK'nın barınma amaçlı ve yurt içine geçiş  güzergahı olarak kullandığı alanların temizlenmesi amacıyla başlatılan  operasyonlarda 28 terörist etkisiz hale getirildi.


      Operasyonlarda 20 piyade tüfeği, bir keskin nişancı tüfeği, 9 tabanca,  825 muhtelif hafif silah mühimmatı, 16 el bombası, top mühimmatı, 3 bombaatar  mühimmatı, roketatar mühimmatı, 2 antipersonel mayın, 640 kilogram amonyum  nitrat, 8 fünye, 67 muhtelif şarjör, 2 telsiz ve patlayıcı yapımında  kullanılacağı değerlendirilen 75 mutfak tüpü ele geçirildi.

      23 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonlarda teröristlere  ait 4 silah mevzisi, sığınak, barınak, mağara ve depo kullanılamaz hale  getirildi.

      Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından kaçakçılıkla  mücadeleye yönelik sınır hattında alınan tedbirler sonucu 103 bin 610 paket kaçak  sigara, 400 gram uyuşturucu, 52 litre kaçak akaryakıt ve 2 kaçak cep telefonu ele  geçirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.