TSK Öldürdüğü PYD'li Sayısını Açıkladı

TSK Öldürdüğü PYD'li Sayısını Açıkladı

TSK Türk Savaş Uçaklarının ve topçularının YPG hedeflerini vurmasının ardından öldürülen PKK/PYD yapılanmasını anlattı.

Cerablus'ta bölgesel çatışamalar devam ettiği öğrenilirken, bir askerin yaralandığı bir askerin ise şehit olduğu bölgeye sabah erken saatlerinde zırhlı araçlarla asker gönderildi. Aynı zamanda Cerablus'un iç kısımlarıyla güneyinde yer alan bazı kesimler TSK bünyesindeki tanklar tarafından vurulmaya devam edildi. Sabah erken saatlerde patlak veren çatışma sesleri ise sınırın Türkiye kısımında kalan Karkamış'tan duyuldu.

YPG Vuruldu

Son dakika haberi olarak YPG'nin vurulduğunu geçen Reuters, ismini açıklamadığı bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberle Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar ve topçular tarafından YPG ve PYD mevzileri ile hedeflerinin vurulduğunu açıkladı.

TSK 25 PYD'li Öldürdük

TSK'dan yapılan açıklama ise şu şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.
 
Öte yandan bölgede bulunan askeri kaynaklar şunları belirtti: Özgür Suriye Ordusu tarafından Cerablus bölgesinde icra edilen harekatı destekleyen unsurlarımıza ateş açtığı tespit edilen terörist gruplara yönelik olarak, koalisyon kapsamında yapılan hava harekatı sonucunda, 25 PKK/PYD üyesi terörist etkisiz hale getirilmiş, söz konusu terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 bina imha edilmiştir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.