TSK Suriye'ye IŞİD'i Temizlemeye Girdi

TSK Suriye'ye IŞİD'i Temizlemeye Girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri Cerablus'u IŞİD'den temizlemek için harekete geçti

Cerablus'ta yoğun faaliyet gösteren islamcı terör örgütü IŞİD'i temizlemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri harekete geçerek operasyon başlattı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından duyurulan askeri harekatın IŞİD'e karşı olduğu doğrulanırken, Gaziantep'in bazı bölgeleri Özel Güvenlikli Bölge ilan edildi.

Bordo Bereliler giriş yaptı

İslamcı terör örgütünün Suriye topraklarında kalan IŞİD'in Türkiye'yle sıcak temas kurduğu en son yerleşim yeri olan ilçeye gece geç saatlerde Bordo Bereliler giriş yaptı. Cerablus Bordo Bereliler giriş yapmadan önce hem Türk Hava Kuvvetleri tarafından hem de Türk topçusu tarafından vuruldu.

Öncelik Suriye'nin toprak bütünlüğü

Sabaha karşı gerçekleştirilen ilk atışlarla başlatılan asker operasyonun sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadelede koalisyon güçlerine yardım etmek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Sabaha karşı 04.00'da başlayan operasyona ilk olarak Topçu ve ÇNRA atışlarıyla start verildi. Saat 04.05'te ise önceden belirlenmiş noktalar iş makinalarıyla geçiş yoluna çevirildi. Saat 06.00'a doğru topçu ve ÇNRA atışları kesilirken 63 hedefe 224 atış gerçekleştirildiği öğrenildi.

Uçaklar vurdu

Saat 06.00 itibariyle uçaklar daha önceden belirlenen koordinatları vururken aynı süre içerisinde iş araçları yol açmaya devam etti. IŞİD hedefleri Türk ve Koalisyon uçakları tarafından vuruldu. 

Tanklar sınırda

TSK ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından TSK'ya ait tankların sınırda harekete hazır şekilde beklediği görüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.