TSK ve ÖSO, Raco Dağı'na girdi; şiddetli çatışmalar yaşanıyor

TSK ve ÖSO, Raco Dağı'na girdi; şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Zeytin Dalı Harekatı'nın 42. gününde Raco için operasyon başladı

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın 42. gününde TSK'dan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 295 " ifadelerine yer verildi.

Raco için operasyon başladı

Afrin'in YPG'den temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve ÖSO birliklerinin de katıldığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Raco beldesine yönelik operasyonun sabah saatlerinden itibaren başladığı belirtildi.

Çevre illerden gelen çok sayıda mayına dayanaklı kirpi tipi araç ve JÖH personeli Gülbaba Hudut Taburunda toplandı. Sabah saatlerinde ise Afrin kırsalında ve köylerde görev yapacak olan JÖH birliği Suriye’ye uğurlandı.

Diğer yandan, ÖSO birliklerinin Afrin’in iç kesimlerine ilerleyişi sürerken, yer yer sıcak çatışmaların da yaşandığı öğrenildi.

 Sabah namazından sonra operasyon için harekete geçen ÖSO birliklerinin Raco çevresindeki 2 köyü aldığı belirtildi. 

OPERASYONA ATAK HELİKOPTERLERİ DESTEK VERİYOR

Karadan ilerleyişini sürdüren TSK ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine sınırda konuşlu birliklerin yanı sıra havadan da savaş uçakları ile ATAK helikopterleri destek sağlıyor. ATAK helikopterleri, 'Zeytin Dalı Harekatı'nda kara birliklerine yoğun ateş desteği sağlamaya ve devam ediyor.

Kara operasyon birliklerine ateş desteği sağlayan ATAK helikopterleri ile son olarak Afrin'in batısında tespit edilen YPG'li gruba yönelik yapılan atışlar ile 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.