TSK'da Alarm Verildi: Bugün Tüm İzinler İptal

TSK'da Alarm Verildi: Bugün Tüm İzinler İptal

TSK'da tüm izinler 14 Ağustos nedeniyle iptal edildi.

Bugün TSK'daki izinlerin tamamen kaldırılmasıyla beraber TSK personellerinin tamamı bugün tehdit meseaisi yaparak görevlerinin başında olacak. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da açıklama yapmış ve bugüne dair  önlem alındığını dile getirmişti. 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi bir darbe girişimi olacağı düşünülmese de bugün gün içerisinde bir sabotaj gerçekleşebileceği ihitmaline karşı tedbir alındı. 

Olası bir tehdite yönelik tüm askeri birlikler ve askeri personelin görevlerinin başında olması zorunluluğu getirildi. Tüm kıta ve karargahlarda görev alan TSK personelinin masa başında olmasıyla beraber olası bir sabotajın önüne geçilecek. 

Sosyal medyadan başladı

Özellikle FETÖ'ye yakın hesaplar tarafından yapılan "14 Ağustos'u Bekleyin" içerikli mesajlar nedeniyle bugün tüm askeri personelin görevinin başında olduğu biliyor. Askeri kaynaklar, hafta sonu tatilinin muvazzaf personel için diğer devlet memurları gibi resmi tatil olmadığını, yalnızca izinli sayıldıklarına dikkat çekti. Askeri hukukçular, “Askeri personelin tabi olduğu yasaya göre zaten 24 saat birlik ya da karargâhta bulundurulabilir. Hafta sonu da görevden izinli sayılırlar. Şimdi bir günlüğüne izinler kaldırılmış olarak düşünülebilir” bilgisini verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.